Потвърдено! 5 години ще лежи бащата-изверг от Съединение

Присъда от 5 години затвор потвърди Пловдивският окръжен съд за 54-годишният Димитър Дончев от Съединение, който преби и върза 5-годишния си син на метален стълб на двора. Отделно Дончев ще излежи и година и половина, колкото е условната му присъда, тъй..

публикувано на 28.10.13 в 10:28

Окупират 5 аудитория на Пловдивския университет

В 16 часа днес студенти от ПУ „Паисий Хилендарски” окупираха 5-та аудитория, която се намира в сградата на Ректората. Окупацията е безсрочна и денонощна и за нея протестиращите студенти са получили съгласието на ректора на ПУ проф. Запрян Козлуджов...

публикувано на 28.10.13 в 14:01

Джип и стопанска сграда изгоряха

Лек автомобил изгоря тази нощ в Пловдив. Пожарът в автомобил „Порше Кайен”, паркиран на ул.”Георги Кирков”, избухнал около 02 часа. Огънят е увредил и намиращия се в близост товарен автомобил „Пежо Експерт”.Все още не са ясни причините за пожара. Рано..

публикувано на 28.10.13 в 11:06

Депутат твърди, че протестът на такситата е купен

Нямаме политически искания и нямаме цел да искаме оставката на кмета на Пловдив Иван Тотев. Това заяви управителят на най-голямата фирма за таксиметрови превози в Пловдив Йордан Йорданов след проведена среща в Общината с пловдивски депутати и кметската..

публикувано на 28.10.13 в 14:07

Министър Михайлова откри Регионалното депо за отпадъци в Асеновград

1 милиард и 500 милиона евро са планирани по Оперативна програма "Околна среда" през следващия програмен период за финансиране на проекти в България. От тях около 500 милиона евро ще се използват за създаване и модернизиране на депата за отпадъци...

публикувано на 28.10.13 в 15:45

Пловдивските актьори са в готовност за стачка

Актьорите от Пловдивския драматичен театър подкрепиха протестиращите студенти. В декларация те заявиха, че застават зад исканията им за оставка на правителството и провеждането на предсрочни парламентарни избори. «Подкрепяме студентите, които се..

публикувано на 28.10.13 в 15:54

Съдът остави в ареста Иван Гeнчев, намушкал с нож съученика си

16-годишният Иван Генчев, който намушка с нож приятеля си Искрен Ангелов, остава в ареста, реши на закрито заседание Пловдивският окръжен съд. Обвиняемият беше доведен от съдебната охрана и влезе в залата с превързани с бинт на китките ръце. Вероятно..

публикувано на 28.10.13 в 16:58

Студенти от ПУ поискаха разпускане на парламента и нови избори

Незабавно разпускане на Народното събрание и възможно най – бързо насрочване на нови парламентарни избори – това поискаха в първата си протестна декларация студенти, които днес следобед окупираха 5-та аудитория на Пловдивския университет. Окупацията..

публикувано на 28.10.13 в 19:16

Протест на таксиметрови шофьори с искане оставката на кмета

Над 200 таксита преминаха в пиковия час по бул. „Шести септември”, колелото на „Източен”, „Мария Луиза”, Сточна гара, за да спрат на площад „Централен”, където и в този момент се провежда анонсираната преди дни акция на „България без цензура”...

публикувано на 28.10.13 в 19:22

13-те имами отново бяха изправени пред съда

Пазарджишкият окръжен съд даде ход на делото срещу 13-те имами, обвинени в проповядването на антидемократична идеология и насаждането на религиозна омраза и членство в нелегалната ислямистка организация „Ал Уакф Ал Ислями“. В два поредни дни ще бъдат..

публикувано на 29.10.13 в 07:18