Почистиха част от брега на река Девинска за Деня на земята

Близо 150 кг. отпадъци, разчистване на падналите клони по брега на река Девинска в участъка от стадион Девин до градската ѝ част, събраха 25 малки и големи участници в ежегодната акция по почистването на градската част на реката.  Организатори на..

публикувано на 22.04.24 в 15:35

Още две деца в Пловдив са диагностицирани с коклюш

Нови две деца са заразени с коклюш, така случаите в Пловдивска област стават общо 4, съобщи за Радио Пловдив д-р Милена Панайотова, директор на дирекция "Надзор на заразните болести" в РЗИ – Пловдив.   Новозаразени са 2-ма петокласници от..

публикувано на 22.04.24 в 15:26

Жена е с опасност за живота след катастрофа до Септември

50-годишна жена е с опасност за живота след катастрофа, съобщиха от пазарджишката полиция. По първоначални данни в района на 56-ти километър от АМ „Тракия“ по посока за Пловдив 37-годишен водач на „БМВ“ от Пловдив загубил управление над возилото си,..

обновено на 22.04.24 в 13:42

Арестуваха дрогирани и пияни шофьори в Пазарджик

Петима шофьори са задържани от полицията в Пазарджишка област през уикенда. В Белово 28-годишен мъж от Пазарджик загубил управлението над „Фолксваген“ и се ударил в предпазна ограда. След направените проби се оказало, че той е седнал зад волана..

публикувано на 22.04.24 в 13:42

Опазиха барелефа на Елин Пелин от ремонта в пловдивското училище

След общественото недоволство от ремонтните дейности на фасадата на ОУ „Елин Пелин“, които застрашаваха барелефа на писателя, пожарозащитната стена ще бъде преместена. Целта е да запазим красивия барелеф, обяви в профила си във фейсбук кметът на..

публикувано на 22.04.24 в 13:27

Арестуваха осем пияни шофьори през уикенда в Пловдив

Осем шофьори попаднаха в полицейския арест през уикенда по време на осъществения пътен контрол. Петима от нарушителите са били засечени в Пловдив, а останалите трима – в близки населени места. Мъртво пиян шофьор е заловен от пътни полицаи на..

публикувано на 22.04.24 в 11:57

Предлагат двойно намаление на заплатите на съветниците в Пазарджик

   В общинският съвет в Пазарджик е внесено предложение - общинските съветници да получават 20 процента от размера на кметската заплата, а не предвидените към момента 45 процента. Ако предложението бъде прието, то месечните възнаграждения съветниците..

публикувано на 22.04.24 в 11:12

Промяна в маршрута на автобуси 27

Заради продължаващата реконструкция на "Рогошко шосе“ в участъка от землището на Пловдив до разклона за Рогошките гробища от днес се налага частично изменение в маршрута на автобусна линия №27 от градския транспорт.  За това предупредиха от..

публикувано на 22.04.24 в 07:33

Според Асен Василев в ПВУ има проект за градска железница в Пловдив

"Съпредседятелят на “Продължаваме промяната” Асен Василев опроверга  твърдение на бившия вицепремиер Атанас Пеканов, че в ПВУ няма проект за градска железница в Пловдив" - заявиха в съобщение от пресцентъра на партията.  Асен Василев казва:..

обновено на 21.04.24 в 20:21

Стрелците от магистралата се разминаха с пробация

Пробация и лишаване от шофьорски права – такива наказания получиха по експресна съдебна процедура двамата мъже, които стреляха с газов пистолет от кола на АМ "Тракия" на 18 април.   Присъдата е резултат от споразумение с прокуратурата, одобрено от..

публикувано на 21.04.24 в 15:28