13-те имами отново бяха изправени пред съда

Пазарджишкият окръжен съд даде ход на делото срещу 13-те имами, обвинени в проповядването на антидемократична идеология и насаждането на религиозна омраза и членство в нелегалната ислямистка организация „Ал Уакф Ал Ислями“. В два поредни дни ще бъдат..

публикувано на 29.10.13 в 07:18

Опозицията ще иска оставката на Тотев в пленарна зала

Дебат около изтеклите през медиите записи на кмета Иван Тотев се очаква да се разгори на днешното заседание на Пловдивския общински съвет. Опозиционните партии – БСП, Ние и Съюз за Пловдив поискаха оттеглянето на Тотев от поста още в началото на..

публикувано на 29.10.13 в 06:53

Продължава протестът на ранобудните студенти и в Пловдив

Продължава окупацията на студентите в Софийския университет, както и частичната окупация в НАТФИЗ, Нов български университет, в Пловдивския и Великотърновския университети. От вчера следобед 5-та аудитория на Пловдивския университет е окупирана..

публикувано на 29.10.13 в 06:46

Кметът не отговори на въпросите на опозицията за аудиозаписите

В декларации на групите общински съветници от БСП,”Обединение за Пловдив” и НИЕ бе поискана оставката на кмета Иван Тотев заради скандала със записите с негово участие. На днешната сесия на местния парламент НИЕ и „Обединение за Пловдив” поискаха да бъдат..

публикувано на 29.10.13 в 10:51

Окупация и дискусия „Защо сме тук?” в ПУ "П. Хилендарски"

Пета аудитория в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" продължава да е територия за "Ранобудни студенти". След затварянето на залата вчера следобед, там са пренощували около 20 души, които днес поканиха колегите си на дискусия за смисъла на..

публикувано на 29.10.13 в 13:00

Две баби станаха жертва на измами за роднини

Две пловдивчанки бяха измамени по схемата „роднина се нуждае от помощ”. Непозната жена пресрещнала пред дома й 83-годишна пенсионерка като й съобщила, че внукът на бабата е изпратил по пощата колет. За да го получи, възрастната жена трябвало да плати..

публикувано на 29.10.13 в 11:18

В Обс поискаха оставката на Тотев, той: Нормално е, но да не политиканстваме

Кметът на Пловдив Иван Тотев коментира като нормална реакция на политическите централи представените на днешната общинска сесия на декларации за оставката му. Тотев дори очаква подкрепата за ГЕРБ в Общинския съвет да расте в следващите месеци. {audio}..

публикувано на 29.10.13 в 13:10

Отново безплатни прегледи за рак на простатата в УМБАЛ "Св. Георги"

За втора поредна година под мотото „Да променим лицето на мъжкото здраве” ще се проведе от 1 до 30 ноември акция за безплатен скрининг на рак на простатата в Пловдив. Това обяви началникът на Клиниката по урология в УМБАЛ „Свети Георги” проф. д-р Иван..

публикувано на 29.10.13 в 14:32

НИЕ не успя да намали местните данъци

Само с един глас повече мнозинството в пловдивския Общински съвет надделя над предложението на НИЕ местните данъци да бъдат върнати на нивата от кметския мандат на Славчо Атанасов. ”За” гласуваха 22-ма съветници, ”против”-19, а „въздържал се”-..

публикувано на 29.10.13 в 13:43

Тръгва делото за жиците, убили жена на колелото на гарата

В Пловдивския окръжен съд (зала 2, 9 ч.) тръгва делото за жиците, убили Галя Халачева на колетото на Централна гара. На 10 август, 2012 г. жиците от преносната мрежа на тролеите се стовариха върху жената и я убиха на място. На подсъдимата скамейка..

публикувано на 30.10.13 в 07:59