Новини

Слав Бакалов показва живопис във "Възраждане"

Известният аниматор, сценарист и художник Слав Бакалов ще открие изложба живопис в галерия „Възраждане”. Носителят на „Златна палма” от филмовия фестивал в Кан има над 40 самостоятелни изложби у нас и в чужбина. Персонажите от градския и селски бит,..

публикувано на 05.11.13 в 09:21

Изложба на Атанас Карадечев в Културния център на Радио Пловдив

Художникът Атанас Карадечев откри самостоятелна изложба акаварел, живопис и малка пластика в Културния център на Радио Пловдив тази вечер. Авторът има много участия и награди у нас и в чужбина. Атанас Карадечев е автор на единствения у нас монумент..

публикувано на 05.11.13 в 09:17

Започва обновяване на парк в центъра

Кметът на район „Централен“ Райна Петрова ще даде старт на обновяването на градинката на улица „Капитан Райчо“ до магазин “Евмолпия”. Паркът, за който в администрацията са получени искания за по- добро поддържане, ще бъде цялостно реконструиран.

публикувано на 05.11.13 в 09:39

Среща с автора на "Български психар" в "Петното на роршах"

Среща със Светлозар Желев и Андрей Велков, автор на романа "Български психар", идеолог и създател на поредицата "Галактики" на издателство „Колибри”, ще се състои в Литературен клуб Spirt&Spirit в "Петното на Роршах".” На срещата ще бъдат представени..

публикувано на 05.11.13 в 09:32

КАТ отчете по-малко убити, но повече ранени при ПТП, започва акция "Зима"

817 пътно-транспортни произшествия се регистрирани на територията на пловдивска област от началото на годината досега – съобщи говорителят на „Пътна полиция” в Пловдив Ботьо Гергинов. {audio} Загиналите при катастрофи са 39 души, с 22-ма по-малко в..

публикувано на 05.11.13 в 12:25

16-годишният Иван остава в ареста, действал е съзнателно, с огромна агресия

Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за постоянно задържане в ареста на 16-годишният Иван Генчев, който преди 14 дни прободе 12 пъти с нож приятеля си Искрен. {audio} Съдът, който заседава на закрити врати прецени, че няма основания за..

публикувано на 05.11.13 в 11:06

Такси блъсна жена с бебе на пешеходна пътека

Такси блъсна майка и дете в бебешка количка на пешеходна пътека в Смолян, съобщиха от ОДМВР- Смолян. Едногодишното бебе е настанено в болницата в Смолян с разкъсно-контузни рани по главата.

публикувано на 05.11.13 в 11:05

Животновъди блокираха пътя за Карлово, жандармерия не ги пусна на АМ "Тракия"

Над 100 животновъди блокираха за 15 минути пътя за Пловдив - Карлово след изхода в посока село Труд. Солидно полицейско присъствие и голяма част от силите на жандаремията в Пловдив не позволиха на протестиращите млекопроизводители да блокират..

публикувано на 06.11.13 в 08:14

Запусната кална площ по "Кап. Райчо" става градина

Общинска площ от 3,5 дка на ул. „Капитан Райчо” до магазин „Гранд” ще бъде реконструирана и оформена в зона за отдих. Кметът на район „Централен” Райна Петрова уточни, че в пространството, което се намира в една от главните зони на града, ще бъдат..

публикувано на 05.11.13 в 12:59

Пета реновирана детска градина бе открита в Асеновград

В Асеновград откриха изцяло обновеното Обединено детско заведение "Бако Динчо". {audio} Това е последната от 5-те детски градини, основно ремонтирани по мащабния европроект за енергийна ефективност за над 5 милиона лева. В строителните дейности са..

публикувано на 05.11.13 в 16:06