Работещите във ВМЗ ще получат ДМС за Великден от една МРЗ

Допълнително възнаграждение, което работници и служители във ВМЗ ЕАД – Сопот ще получат, ще бъде изплатено преди Великден. Бонусът е в размер на една минимална работна заплата за предприятието, съгласно Колективния трудов договор.  Това става след решение..

обновено на 17.04.24 в 15:25

Откриха Център за иновативни образователни технологии в АМТИИ

Над 1000 преподаватели от различни висши училища в страната вече прилагат иновативни образователни технологии и компетентностен подход при подготовката на студенти - бъдещи учители. Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков..

публикувано на 17.04.24 в 15:24

Делото "Дебора" стартира от третия опит

Всички страни по делото "Дебора" този път се явиха в съдебната зала в Пловдив и започнаха пледоарии по процедурата. Пред журналисти Дебора Михайлова лаконично заяви, че вече е много изнервена и иска справедливост.   В началото на разпоредителното..

публикувано на 17.04.24 в 14:10

БСП е против обновената Градска градина да се казва "Иван Вазов"

След партия „Възраждане“ и БСП в Пловдив се обяви срещу предложението  реновираната Дондукова градина да носи името „Иван Вазов“, както предлага кметът на „Централен“ Георги Стаменов.  В рамките на общественото обсъждане, което тече в момента, от БСП..

публикувано на 17.04.24 в 12:09

Според НИНКН оградата на Небет тепе е недопустима и вредна

Поставената ограда на Небет тепе е недопустима и вредна, каза пред Радио Пловдив директорът на Националния институт за недвижимо културно наследство арх. Петър Петров. Становището на института, което се позовава и на министерството на..

обновено на 17.04.24 в 11:46

Брестовица протестира заради негодна за употреба вода

"Докога ще чакаме! Четири години живот без вода! Стига празни обещания! Брестовица е изправена пред геноцид!!!" - Това са част от призивите, с които десетки жители на Брестовица излязоха рано тази сутрин на протест заради качеството на водата в..

обновено на 17.04.24 в 11:46

Ваксинират срещу пневмонии възрастните хора в Смолян

В  Смолян започна  поставянето на пневмококова ваксина на възрастните хора. Безплатната имунизация е по националната програма срещу сезонния грип и пневмоковите инфекции при хората над 65 години и се извършва от началото на годината при личните лекари..

публикувано на 17.04.24 в 11:09

Катастрофа затруднява движението по пътя Пазарджик - Пловдив

Верижна катастрофа е станала тази сутрин на пътя Пазарджик – Пловдив, малко след моста на река Луда Яна в посока Пловдив. Няма данни за сериозно пострадали участници, но движението е затруднено, съобщи говорителят на пазарджишката полиция Мирослав..

обновено на 17.04.24 в 10:41

Трети опит за старт на делото „Дебора“ в Пловдив

В Районния съд в Пловдив следобед предстои трети опит за старт на делото срещу Георги Георгиев, обвинен за насилието над Дебора Михайлова от Стара Загора. Миналия месец то бе отложено поради отсъствие на адвокатите на Георгиев, а по-предния път –..

публикувано на 17.04.24 в 06:46

Ден на кариерата и Демо ден в Аграрния университет

Ден на кариерата  ще се проведе в Аграрния университет в Пловдив от 10 до 14 часа днес. Ежегодната проява дава възможност за директен контакт между бизнеса, академичната и студентската общност. Новите контакти между тях са предпоставка за бъдещи..

обновено на 17.04.24 в 06:39