Представят книга за Златю Бояджиев

Представяне на книгата „Златю Бояджиев- виденията на великия майстор” и среща с автора Димитър Пампулов ще се състои в Културния център на Радио Пловдив. Книгата, която ще бъде представена от изкуствоведа Красимир Линков , се издава с финансовата подкрепа..

публикувано на 02.10.13 в 08:23

Измамена с халка- менте предаде "търговеца" на полицията

Румънец, тъгуващ с фалшиво злато, бе задържан от служители на Второ РУП в Пловдив. Сигналът подала 41-годишна пловдивчанка, която в неделя била измамена от уличен търговец пред дома си. Жената била заговорена на развален български език от непознат..

публикувано на 02.10.13 в 12:21

Килим от цветя топли есенния пейзаж на Главната в Пловдив

Цветен килим от 12 квадратни метра сложи началото на нова традиция в Пловдив. За първи път пред Художествената галерия, по подобие на Брюксел и Рим, на 12 квадратни метра общинските градинари подредиха геометрични фигури в есенни багри от цветя и..

публикувано на 02.10.13 в 11:51

На Римския стадион - инфоцентър, панорамно кафе, 3D кино

Кметовете на Пловдив Иван Тотев и на район "Централен" Райна Петрова дадоха старт на втория етап от реконструкцията на Римския стадион. За паметника на културата са осигурени 500 000 лева от общинския бюджет, като се предвижда проектът да се..

публикувано на 02.10.13 в 13:18

Съдът е по следите на над 1 милион лева, "изтекли" от бюджета на Садово

В Пловдивския окръжен съд започна дело за очертаващата се крупна измама, източила над един милион лева от общинската хазна на Садово. Подсъдим е Румен Попов, представял се за посредник в преговорите между местната управа и немска фирма за..

публикувано на 02.10.13 в 13:27

Иван Тотев: Сцената на Одеона ще е активна догодина

Община Пловдив ще инвестира 300 000 лв., за да се довърши реконструкцията на Одеона, съобщи кметът Иван Тотев. Археологическият обект бе възстановен преди години благодарение на кипърската фондация "Левентис", а сега проектът е подготвен от..

публикувано на 02.10.13 в 14:37

Започна газификацията на община „Родопи”

Дейностите по прекарването на тръбите стартираха от село Ягодово, след което ще се работи в селата Крумово, Брани поле и Белащица. В момента експерти проверяват дали има възможност газифицирането да мине и по други улици, защото жители на Ягодово и..

публикувано на 02.10.13 в 15:30

Събота пазара готов до Нова Година, тържището на Гребната става постоянно

Новата конструкция на Събота пазара в район "Южен" на Пловдив ще трябва да бъде завършена до края на годината. Това заяви заместник-кметът Димитър Кацарски по повод проточилия се повече от 3 години ремонт на най-посещаваното пловдивско тържище...

публикувано на 02.10.13 в 15:44

Пламен Славов: Държавата да защити хората от Вагоноремонтния

Държавата да упражни контролните си функции в пълнота и достатъчно ефективно, за да не остане съмнение, че в създадената ситуация във Вагоноремонтния завод в Карлово няма кой да защити трудовите и социалните права на работниците, които не са получили..

публикувано на 02.10.13 в 16:08

Общинарите узаконяват пазара на Гребната база

Предприемане на законодателни инициативи съвместно от Комплексните онкологични центрове и специализираните онкологични болници, свързани с финансирането им ще обсъждат на днешното си заседание пловдивските общински съветници. Очаква се ОбС да..

публикувано на 03.10.13 в 07:34