Двама лекари, причинили смърт на пациентка получиха условни присъди

Пловдивският окръжен съд осъди лекарите Борис Кузманов и Христо Кунчев на по шест месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок за всеки от тях, съобщиха от Съдебната палата. Присъдата е заради немарливо отношение от тяхна страна..

публикувано на 07.11.13 в 11:14

Тържище по фламандски модел ще се строи в община Марица

Напредък отчитат инициаторите на два от проектите, представени през август от експертния съвет към областния управител Венцеслав Каймаканов - строителството на студентски кампус на Аграрния университет и тържище за плодове и зеленчуци на територията..

публикувано на 07.11.13 в 15:17

ГЕРБ и БСП обвинени в договорка за обществени поръчки в полза на Гергов

Извънредната сесия на Пловдивския общински съвет, заради изтеклите записи на кмета Иван Тотев, ще бъде хвърляне на прах в очите на гражданите и порeдица популистки изказвания. Това обявиха от Регионалния съвет на Реформаторския блок. Според..

публикувано на 07.11.13 в 15:24

Пловдив получи официално титлата Европейски град на спорта за 2014

Пловдив бе удостоен с титлата Европейски град на спорта за 2014 година. Това стана на тържествена церемония снощи в Европейския парламент в Брюксел, на която присъстваха над 450 гости от Стария континент. Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев получи..

публикувано на 07.11.13 в 15:46

Доцент с молитва срещу ранобудните "Бог да опази България от хора като вас"

Доцентът по математика Илия Макрелов от ПУ "Паисий Хилендарски" отправи заплахи към студените, окупирали 5 аудитория в Ректората. Днес към 11 часа професор Макрелов дойде пред аудиторията с целия си курс. Искаше да проведе лекция в 5та аудитория и..

публикувано на 07.11.13 в 16:04

Панаирът остана без телевизия

Бизнесменът и собственик Международния панаир в Пловдив Георги Гергов закри "Нова българска телевизия" - една от фирмите в структурата на Международен панаир - Пловдив. Това потвърдиха пред "Дневник" служители в медията. Гергов, който е и лидер на БСП в..

публикувано на 07.11.13 в 17:01

Извънредното заседание на Общинския съвет за записите на Тотев се провали

Липса на кворум провали извънредната сесия на Общинския съвет в Пловдив за Тотевгейт. Тя бе по искане на 17 общински съветници, които настояват кмета на града Иван Тотев да отговори има ли незаконосъобразни решения внесени и гласувани в местния..

публикувано на 08.11.13 в 05:45

Съюза на икономистите: Пловдив пред финансов риск с 30 милионния заем

Община Пловдив навлиза в рисков период за финансовата си стабилност, смята проф. Кръстьо Петков, председател на Съюза на икономистите. На дскусия, организирана от местни браншови съюзи, той представи анализ, поръчан от Димитър Лукарев, председател на..

публикувано на 08.11.13 в 05:47

Православната църква празнува Свети Архангел Михаил

На днешния Архангеловден патриарх Неофит ще отслужи в столицата празнична Света литургия в митрополитския храм "Св. Неделя", в който има престол, посветен на Свети Архангел Михаил. На 8 ноември Българската православна църква отбелязва Деня на Свети..

публикувано на 08.11.13 в 05:55

Затварят за ремонт източното платно на моста на Марица до УХТ

Източното платно от моста на бул „Васил Априлов” се затваря от днес заради започващите там крупни ремонти. Така Западното платно става двупосочно, съобщават от Община Пловдив. В началото на тази седмица започнаха строителните дейности по цялостната..

публикувано на 08.11.13 в 05:49