ОбС предостави терена до църквата "Свети Николай" за застрояване

Без сериозни дебати пловдивските общински съветници дадоха 600 кв. м. зелена площ на митрополията с опция за застрояване. Теренът се намира в квартал „Отдих и култура“ и е в непосредствена близост до църквата „Свети Николай“, която е..

обновено на 28.03.24 в 15:27

Скандал провали разширяването на синята зона в Смолян

След близо час бурни дебати кметът на община Смолян Николай Мелемов оттегли предложението си да се разшири синята зона в града. Според внесената от него докладна записка зоните за платено паркиране трябваше да се увеличат от 5 на 13, като освен..

публикувано на 28.03.24 в 15:09

Арестуваха 16 души при спецакция в Пазарджишко

16 души са арестувани в Пазарджишко за изминалото денонощие при масирана спецоперация на полицията за противодействие на престъпността. Разкрити са общо 35 престъпления, открити са и двама души, обявени за издирване. Акцията е била насочена..

обновено на 28.03.24 в 12:58

Стартира проектът за строителството на 7 училища и детски градини

Това решиха единодушно пловдивските общински съветници на редовното си заседание. Строителството им ще струва 65 млн. лв., като 33,5 млн. лв. от тях ще дойдат от министерството на образованието. Останалите трябва да бъдат осигурени от Община Пловдив...

обновено на 28.03.24 в 12:58

Ремонт променя трафика по ул. "Д-р Георги Странски"

Временна организация на движението със спиране на автомобилния трафик се въвежда по ул. „Д-р Георги Странски“ в участъка от кръстовището с ул. „Архимандрит Евтимий“ до ул. „Коста Паница“. Тя влиза в сила от днес и ще продължи до 31 май...

обновено на 28.03.24 в 10:37

Издъхна бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица Димитър Малинов е починал. Тъжната новина съобщи във Facebook майката на младия мъж Атанаска Бакалова. Недялко Малинов е издъхнал в сряда. Той беше част от протестите с искане за справедливо наказание за убийците на..

публикувано на 28.03.24 в 10:32

Нова ВиК система бе изградена в ромския квартал на Пещера

Американската фондация "Тръст за социална алтернатива" изгради ВиК система в ромския квартал "Луковица" в град Пещера. Общата стойност на проекта е милион и половина лева Водопроводът ще бъде дарен на община Пещера, която се ангажира да го стопанисва..

публикувано на 28.03.24 в 10:25

ОбС решава дали да се застрои терен до църквата "Св. Николай"

Пловдивските общински съветници решават дали да дадат зелена площ на Митрополията с опция за застрояване.  Теренът от 600 кв. м. се намира в квартал „Отдих и култура“ и е в непосредствена близост до църквата „Свети Николай“, която е построена върху..

обновено на 28.03.24 в 09:40

В Асеновград ще се проведе уъркшоп за онлайн образованието

В Асеновград ще се проведе Уъркшоп на тема „Онлайн ресурси за формално и неформално образование“.  Обучението ще се проведе в Градската библиотека. Целта на инициативата е да бъдат представени пред младите хора селектирани едни от най-често..

публикувано на 28.03.24 в 09:40

Европрокуратурата обвини фермер от пловдивско за измама за 190 000 евро

Филиалът на Европейската прокуратура в София повдигна обвинения срещу един заподозрян за измама с евросубсидии, съобщиха от базираната в Люксембург институция. Обвиненията са в резултат на разследване на проекти за отглеждане на селскостопански продукти,..

публикувано на 27.03.24 в 16:05