Божидар Носиков от БСП е новият зам. - председател на Обс в Асеновград

Общинският съветник от БСП Божидар Носиков е новият зам.-председател на Общинския съвет в Асеновград. Той бе избран с 18 гласа "за" на днешната сесия на местния парламент. Носиков зае мястото на Маргарита Стоилова, която е депутат в Народното събрание..

публикувано на 30.10.13 в 15:17

"Медикус, Денто, Галения" отново в Пловдив

Висококачествена и достъпна медицинска помощ, прилагане на иновативни методи на лечение и апаратура са основни принципи на Стратегията за развитие на българското здравеопазване през периода 2014-2020 г., за които вече има консенсус на политическо ниво,..

публикувано на 30.10.13 в 15:37

Студенти от ПУ блокираха Сточна гара, ще шестват в Деня на будителите

Протестиращите студенти от ПУ "П. Хилендарски" блокираха за броени минути кръстовището на Сточна гара в Пловдив. Преди това в окупираната от тях пета аудитория студентите обсдиха как да продължат протеста си и решиха в Деня на народните будители да..

публикувано на 30.10.13 в 15:49

Проектът за подземен паркинг в центъра на Пловдив стигна до столицата

Изграждането на подземен паркинг в Пловдив под езерото в Цар Симеоновата градина е тема на работна среща – дебат, която ще се проведе следобед в Министерството на културата. Инициативата е на заместник-министъра на културата Велислава Кръстева. За..

публикувано на 31.10.13 в 05:52

Животновъди ще протестират край село Труд

Протест на животновъди ще има до пътния възел на магистрала Тракия край село Труд. Председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов припомни, че фермерите настояват да им бъде изплатено обещанато - 70% от субсидиите на глава..

публикувано на 31.10.13 в 05:50

Светлинно шоу и аудио-визуален спектакъл оживяват Момчиловата крепост

Община Смолян започва проект за превръщане на Момчиловата крепост в туристическа атракция. Предвижда се изграждане на туристическа инфраструктура, а светлинно шоу и аудио-визуален спектакъл ще възкресяват митове на Момчиловата крепост. Тя е изградена..

публикувано на 31.10.13 в 10:38

"Некомерсиален необарок" на Владимир Чукич в галерия "Дяков"

Изложба на Владимир Чукич ще се открие в галерия „Дяков”. Тя е под мотото „Некомерсиален необарок” и е под влияние на класическото изкуство във Флоренция и Рим. Впечатленията са натрупани от последното пътуване на художника в Италия. Чукич представя..

публикувано на 31.10.13 в 09:24

Изложба на Йоан Левиев в залата на ул. "Гладстон"

С изложба „Йоан Левиев-ретроспекция” ще бъде закрит Есенният салон на изкуствата „Пловдив 2013”. В изложбената зала на Дружеството на пловдивските художници на ул. „Гладстон” ще бъдат експонирани проекти за голяма част от монументалните стенописи и..

публикувано на 31.10.13 в 09:19

Компютри срещу рейтинг в Пловдивския университет

ПУ „Паисий Хилендарски” открива нова компютърна зала във Факултета по математика, информатика и информационни технологии. Оборудването е на стойност 65 141 лв., средствата са отпуснати за призово място в Рейтинговата система. С откриването на..

публикувано на 31.10.13 в 06:12

Убиец от Розино обжалва 12-годишната си присъда

Пловдивският апелативен съд ще разгледа 12-годишната присъда на Златко Костов, който уби Златка Дурчева в с. Розино. Извършителят наръгал жертвата си няколко пъти с нож, което беше счетено от Окръжния съд като убийство с особена жестокост. Мотивът на..

публикувано на 31.10.13 в 06:11