След ГОРД и НИЕ се прегърна с НФСБ

„Национален фронт за спасение на България” и „Национален Идеал за Единство” се споразумяха за съвместни политически действия. „Правим патриотично обединение на принципна основа, а не просто математичски сбор, защото сме партии със сходни принципи и..

публикувано на 12.09.13 в 15:56

Разследват случая "мишка в закуската", болницата не изключва зла умисъл

Умряла мишка откри майка в болничната закуска на 2 годишното си дете, което е на лечение в клиниката по инфекциозни болести на Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив. От ръководството на здравното заведение назначиха спешна проверка по..

публикувано на 12.09.13 в 17:05

Новият директор на Операта ясен до дни

Все още няма нов директор на Държавната опера в Пловдив, това съобщи за Радио Пловдив Валери Кьорленски, директор на фондация Пловдив 2019. Той участва в гласуването вчера в София, където се проведе консурса на 8-те кандидати да управляват Операта в..

публикувано на 13.09.13 в 09:22

Поклонници се събират на Кръстова гора

Към местността Кръстова гора в Родопите от сутринта се стичат хиляди хора, за да присъстват тази нощ на божествената света литургия по повод утрешния християнски празник Кръстовден. Заради поверието, че мястото е заредено с необикновено силна..

публикувано на 13.09.13 в 09:09

Конференция за редки болести започва в Пловдив

Пловдив е домакин на 4-та Националната конференция за редки болести и лекарства сираци. Допълнителна тема на конференцията ще бъде едно от най-новите практико-приложни направления в общественото здраве – т.нар. оценка на здравни технологии. Специален..

публикувано на 13.09.13 в 09:06

"Кавказкият тебеширен кръг" играят днес

„Кавказкият тебеширен кръг” е постановката, която ще се играе довечера в Градския дом на културата „Борис Христов. Пиесата е на Бертолт Брехт, а режисурата е на Ивайло Христов. Чуждото участие във фестивала „Сцена на кръстопът” дължим на Киевския..

публикувано на 13.09.13 в 09:37

Асеновград кани на "Нощ на музеите и галериите"

За четвърта поредна година Асеновград се включва в инициативата "Нощ на музеите и галериите" с 4 нови изложби, концерти и творчески работилници. Историческият комплекс "Асенова крепост" ще е с отворени врати до 22 часа, а Етнографската къща и Историческият..

публикувано на 13.09.13 в 09:39

Огнено шоу в първата вечер на PolineROOOCK fest 2013

Грандиозно огнено шоу беляза първата вечер на есенния PolineROOOCK fest 2013 на пловдивския Летен театър. То бе част от великолепния трибют на RAMMSTEIN, който изпълниха Elinor. Спиращи дъха жонглирания на момчета и момичета с огнени пойове по сцената,..

публикувано на 13.09.13 в 11:37

Разкриха два грабежа

За два разкрити грабежа съобщават от Областната дирекция на МВР в Пловдив.Тийнейджър бе заловен непосредствено след извършен от него грабеж вчера в Пловдив. 17-годишно момче от Раковски е нападнало 24 годишна жена на улица „Иван Вазов” и и взело чантата с..

публикувано на 13.09.13 в 11:23

За мишките и хората, и ...

От УМБАЛ „Свети Георги”-Пловдив и днес заявиха, че подкрепят версията за злоумишлени действия на конкуренти във връзка с намерената мишка в попарата за дете от Инфекциозна клиника. Всички ръководни кадри са поднесли извинения на семейството и на..

публикувано на 13.09.13 в 13:57