Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Разделение на фермерите осуети днешния им протест

Следващата сряда, 6 ноември, в 11 часа протестиращи животновъди ще блокират автомагистрала "Тракия" край село Труд. За това се договориха събралите се днес до пътния възел край селото около 50 фермери от бранша.
{audio}
Председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов обясни, че само част от тях са получили досега около половината от полагащите им се субсидии, а останалите не са взели нищо. Според Синапов голяма част от поканените на днешния протест не са дошли и това е станало под влиянието на организации на млекопроизводителите, колабориращи с правителството. Сред тях той посочи организациите на Станчо Колев и Димитър Зоров.

Освен това тези организации са внесли предложение в земеделското министерство на животновъдите,получили целеви кредити от фонд Земеделие през 2009 година и не намалили броя на отглежданите животни,да им бъдат опростени задълженията. Това е абсурдно искане, то цели удар върху малките фермери, част от тях фалирали в годините досега, добави Пенка Христова, председател на Съюза на животновъдите.
Още от категорията

И село Червен въстана срещу водния режим

Жители на пловдивското село Червен излязоха на протест заради режим на водата, който продължава от години.   Всеки път от юни почти до края на декември местните хора са принудени да се запасяват с бутилки и легени, но и това не помага, казват те. По техни разкази, най-вече през почивните дни в селото няма изобщо вода. През седмицата тя се пуска..

публикувано на 24.07.21 в 16:30

В Братаница искат спешно камери и "легнали" полицаи

Жителите на пазарджишкото село Братаница настояват спешно да бъдат монтирани камери за контрол на скоростта на главната улица, откъдето минава движението за София и Велинград, и да се изградят две повдигнати пешеходни пътеки. Отсечката е рискова и всяка година взема жертви.  Преди седмица там беше убито 8-годишно дете . Ако процедурата по..

публикувано на 24.07.21 в 11:59

Мъж се е самоубил с нож на Бунарджика?

Мъж с многократно нанесени пробони рани е открит късно снощи в района на парк  "Бунарджика" в Пловдив.  Тъм, към 22 ч. е получен сигнал за потънал в кръв паднал мъж в безпомощно състояние.  Пристигналите веднага полиция и медицински екипи установили, че той е прободен многократно с нож.   Човекът все още е бил жив, но въпреки бързата намеса на лекарите..

обновено на 24.07.21 в 11:48

Жители на Кръстевич готвят протест заради режим на водата

В Пловдивското село Кръстевич недоволстват от режима на водата, като местните твърдят, че в някои къщи вода няма в рамките на няколко дни, а не само в указания режим. Жителите на селото ще организират протест на 31 юли с искане да имат адекватно водоснабдяване.  Над 180 души са се подписали под искане за промяна на водния режим в селото и..

обновено на 24.07.21 в 11:05

135 нови с коронавирус, 11 в Пловдив

135 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие - положителни са 0,73% от направените  тестове.  4 души са починали вследствие на Covid-19, а оздравелите са 232.  Новозаразените в Пловдивска област  са 11, и по двама в Пазарджишка и Смолянска.   Медицинските служители, при които е потвърден новият коронавирус у нас, са общо 13..

обновено на 24.07.21 в 08:30