Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Преге" пред публика, гостува критическият квартет на списание "Страница"

В рамките на фестивала на книгата "Пловдив чете" критическият квартет на списание „Страница“ ще гостува в предаването за книги на Радио Пловдив „Преге“, което ще се излъчи пред публика от Първо студио на Радио Пловдив.

Водещият Младен Влашки, литературен критик и член на редколегията на "Страница" ще разговаря за книгите на Людмил Станев „Няма такава книга и други разкази“, Георги Лозанов „Мое дясно“, Александър Секулов „Островът“, Недялко Славов "Фаустино" и Марк Ортс „Камериерката“. Освен нето в критическия квартет на списание "Страница" ще се включат и Татяна Ичевска, Здравко Дечев и Гергина Кръстева. Гости и участници в дискусията ще са и самите автори.

Заповядайте в Културния център на Радио Пловдив, Студио 1 до 10.50 часа. Началото на предаването, което ще се излъчва на живо по Радио Пловдив е в 11:00 часа
Още от категорията
Художникът Цветелина Велкова

Цветелина Велкова показва "Цвят и сянка" в Радио Пловдив

Изложбата “ Цвят и Сянка ” на Цветелина Велкова ще бъде открита  на 18 март от 18.30 часа в Културния център на Радио Пловдив.  Експозицията показва разнообразие от графични и живописни творби, включително пейзажи, фигурални композиции и натюрморти. Те се излагат за първи път пред публика. Председателят на Дружеството на пловдивските..

обновено на 18.03.24 в 06:14

Книга за богатството представят в Първо студио на Радио Пловдив

„Богатството ни приляга“ е първата книга на Аида Марковска, холистичен и родов терапевт и Ваня Кънева, магистър психолог, която практикува в областта на взаимодействието между човека и средата. Тя е плод на техния дългогодишен и съвместен труд, и приятелство. На 14-и март, от 18.30 часа, в Първо студио на радио Пловдив ще разберете повече..

обновено на 11.03.24 в 12:26

Премиера на "Смирено" на Петър Краевски в Първо студио на Радио Пловдив

Новата стихосбирка на Петър Краевски, озаглавена „Смирено“, ще бъде представена в Първо студио на Радио Пловдив на 15 февруари от 18.00 часа. Новата книга излезе в края на 2023 г. от "Жанет 45". Корицата и илюстрациите са на Иван Краевски.  „Смирено“  съдържа над 65 стихотворения, бял стих, с добре овладяна ритмика, както и няколко текста в..

обновено на 15.02.24 в 06:57

13 февруари - Световен ден на радиото

По инициатива на ЮНЕСКО, след гласуване на Общото събрание на ООН през 2012 година, 13-и февруари е обявен за Световен ден на радиото. Денят е избран неслучайно - рождената дата на радиото на самата Организация на обединените нации е именно 13 февруари - през 1946 година. 13-тото издание на празника на радиото през 2024-а година е специално, като..

публикувано на 13.02.24 в 07:57

"Велин Рок Блок" празнува своя 1500 брой в ефир

Най- дълголетното предаване за рок музика в българския радиоефир „Велин Рок Блок” ще празнува наживо на 30 януари. Празничното издание ще е четиричасово и рок маратонът ще започне, както обикновено, в 20 часа, но ще продължи още два екстра часа - до полунощ! Водещият проф. Велин Станев е поканил много и различни събеседници – личности,..

обновено на 30.01.24 в 06:22