Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Украински въздушнодесантни части се приземиха в Краматорск, но бяха посрещнати враждебно

Автори: ,
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украински въздушнодесантни части се приземиха в източния град Краматорск, но се изтеглиха в авиобаза, след като бяха посрещнати враждебно от местните жители, предаде Ройтерс. Кореспондент на агенцията чул няколко изстрела в авиобазата, докато невъоръжени симпатизанти на сепаратистите се приближавали към входа й. До сблъсъци не се е стигнало. Украинските власти не съобщават за жертви и пострадали, според руски медии убити са поне четирима души. По-рано украинската армия съобщи, че си е върнала контрола върху военното летище в Краматорск.

Привърженици на сепаратистите се готвят в град Славянск за евентуално настъпление на командвани от Киев военни части, съобщи местен командир на батальона за самоотбрана. Близо до Луганск местни жители са спрели движението на колона с бронетехника на украинските въоръжени сили, съобщи местната телевизия "Интер". 

В Донецк проруски демонстранти заявиха пред руската държавна телевизия, че са готови да застанат като жив щит пред военните части, изпратени от Киев:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!