Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Вицепремиерът Христосков на визита в Пловдив и Смолянско

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и социален министър в служебния кабинет Йордан Христосков ще бъде на посещение в Пловдив и Смолян. Той ще се включи в тържеството за днешния празник на Мадан и Деня на миньора. По време на събитието ще бъдат наградени победителите в конкурса "Мадан - кътче от рая". 

Преди това министърът ще се срещне с областния управител и ръководителите на териториалните поделения на няколко държавни структури в Пловдив, както и с техните колеги в Смолян. Предвидено е посещение в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в Смолян.

Още от категорията

Арестуван е и лидерът на ВМРО в община "Марица"

Освен областния лидер на ВМРО – Пловдив Стефан Послийски при вчерашната акция на полиция и прокуратура е задържан и общинският съветник от ВМРО в община Марица Георги Какалов.  Повече информация за разследването в Басейнова дирекция - Пловдив и ареста на активисти на ВМРО в Пловдив и областта ще бъде оповестена в понеделник. Какалов беше кандидат за..

публикувано на 29.02.20 в 08:59

Борисов инспектира "Лаута" и "Колежа"

Премиерът Бойко Борисов пристига в Пловдив за инспекция на стадионите Лаута и Колежа, за които правителството отпусна 37 милиона лева за ремонт. Борисов ще се срещне с ръководствата и феновете на двата клуба. Министър - председателят ще посети и училище „Найден Геров“, което е сред петте учебни заведения, които получиха общо 5 милиона лева за..

обновено на 29.02.20 в 07:50

ЕБВР ще подкрепи големите проекти на Пловдив

Европейската банка за възстановяване и развитие е готова да подкрепи Община Пловдив и нейната инвестиционна програма. Това става ясно по време на среща на кмета Здравко Димитров и зам.-кмета Илия Кирчев с вицепрезидента на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) Ален Пилу.  Официалната визита на Пилу в България, е да се запознае с..

публикувано на 28.02.20 в 17:04

Две деца в Асеновград са под карантина след екскурзия в Италия

В Асеновград две деца бяха поставени под домашна карантина за 14 дни от личния лекар, като превантивна мярка срещу евентуална зараза с коронавирус.  Те са ученици в СУ „Свети Княз Борис I“ и  са били на екскурзия в Италия. Децата са под наблюдение, като засега не проявяват симптоми на заболяване.  На семейството са дадени указания и от Регионална..

публикувано на 28.02.20 в 16:07

Областният лидер на ВМРО в Пловдив е арестуван за корупция

Областният лидер на ВМРО – Пловдив Стефан Послийски беше арестуван.Послийски, който е и общински съветник, притежава консултантска фирма като част от проектите, по които е работил, са по линия на екологията и взаимодействието с Басейнова дирекция.  Все още няма официална информация за причината за неговото задържане. Очаква се това да стане в началото..

обновено на 28.02.20 в 16:02