Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Вицепремиерът Христосков на визита в Пловдив и Смолянско

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и социален министър в служебния кабинет Йордан Христосков ще бъде на посещение в Пловдив и Смолян. Той ще се включи в тържеството за днешния празник на Мадан и Деня на миньора. По време на събитието ще бъдат наградени победителите в конкурса "Мадан - кътче от рая". 

Преди това министърът ще се срещне с областния управител и ръководителите на териториалните поделения на няколко държавни структури в Пловдив, както и с техните колеги в Смолян. Предвидено е посещение в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в Смолян.

Още от категорията

Промени в движението на пътя Пловдив - Асеновград

От 8:30 часа днес - 29 януари, сряда,  до 17 часа на 11 февруари се въвежда временна организация на движението на новоизграждащото се кръгово кръстовище при 14-ти км на път II-86 Пловдив – Асеновград. Трафикът в посока Пловдив - Асеновград и в Асеновград - Пловдив се насочва в две ленти по новоизграденото платно в източната част на кръговото..

обновено на 29.01.20 в 06:41

Нови случаи на африканска чума по свинетв в Панагюрище

Нови четири случая на заболяването африканска чума по свинете са открити в района на горското стопанство в Панагюрище. Следи се за спазването на мерките за биосигурност и от страна на ловните дружинки, обясни директорът на Регионалната дирекция на горите в Пазарджик инженер Ангел Кузманов. „Във връзка с разпространението на африканската..

публикувано на 28.01.20 в 23:09
град Смолян

С 20 % намаляват тежките катастрофи в Смолян

С 20 процента по-малко са регистрираните тежки катастрофи на територията на област Смолян през миналата година. Това  стана ясно по време на днешното заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. Смолян е единствената област в България, в която няма загинал пешеходец на пътя през изминалата година , каза..

публикувано на 28.01.20 в 18:30

Пловдив ще пие чиста планинска вода от Въча

Предпроектните проучвания за водоснабдяване от каскада „Въча“ са в  ход. Това бе отбелязано на среща в Областната управа, в която участваха представители на консорциум, воден от фирмата „Израел електрик“, която трябва да ги извърши.  От компанията са доволни, че имат пълната подкрепа на властите и декларират че имат нужната експертиза да..

обновено на 28.01.20 в 15:35

МВР - Смолян няма да регистрира коли утре до обед

От Областната дирекция на МВР – Смолян, съобщават, че сектор „Пътна полиция“ преустановява регистрацията и промяна на регистрацията на автомобили до 13:00 часа утре 29 януари.  Причината е възникнал технически проблем с един от консумативите, необходими за издаване на свидетелства за регистрация на МПС.

публикувано на 28.01.20 в 15:35