Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Стоян Беширов не беше отстранен от кметския пост по неясни здравословни причини

Делото за отстраняване от длъжност на кмета на Община Неделино, Стоян Беширов бе отложено поради неявянето му.  Неговият защитник адвокат Манол Чакъров представи медицинско свидетелство за хоспитализирането на Беширов по спешност Пирогов тази сутрин в 8.30 часа. 


Съдията Петранка Прахова и прокурорът от Софийска градска прокуратура от Специализираното звено за борба с корупцията, Лилия Симеонова не успяха да разчетат диагнозата и името на лекаря, приел Беширов в болничното заведение, а посочената дата е 10-ти ноември. 

Делото се отложи, а нова дата ще бъде определена след като съдебно-медицинска експертиза установи кога кметът на Неделино 
ще бъде в състояние да застане пред съда. На Стоян Беширов е повдигнато обвинение за престъпление по служба за допуснати 
умишлено нарушения на служебните му задължения с цел имотна облага на четири фирми, заяви пред журналисти прокурор Лилия 
Симеонова от Софийска градска прокуратура, специализирано звено "Противодействие на корупцията". 
Кметът е обвиняем за нарушаване и превишаване на служебните права във връзка с обявяването, провеждането, сключването и изпълнението на обществени поръчки, ощетявайки бюджета с около 900 хил. лв. Съдебният състав отложи и делото по искането за отстраняване от длъжност на заместник-кмета на Неделино Румяна Караиванова, която според обвинението е помагач на Беширов. 
Следващото заседание е насрочено на 16 декември - до тогава прокуратурата трябва да се запознае с официалните документи около отстраняването и преназначаването на Караиванова. Пред съда Румяна Караиванова представи издадени от Стоян Беширов на 8 декември заповеди, с които я освобождава като заместник-кмет и я назначава на трудов договор като секретар на общината.

Прокурор Симеонова заяви пред журналисти, че по делото продължават проверките и по други обществени поръчки, провеждани
в Община Неделино. В прокуратурата пристигали нови сигнали от граждани и управители на фирми относно други обществени поръчки.Още от категорията

С демонстрации и клетва бе отбелязан празника на ВВС

Бойният празник на Военновъздушните сили бе отбелязан с атрактивни демонстрации на Централния площад и полагането на клетва на новобранци от Силите за специални операции в Пловдив. 70 военнослужещи положиха клетва по случай празника на Военновъздушните сили, който бе отбелязан с демонстрации на площад Централен. Ген. Явор Матеев..

публикувано на 19.10.20 в 17:17

Ваня Христева е новият зам.- апелативен прокурор на Пловдив

Ваня Христева встъпи в длъжност като  заместник административен ръководител на Апелативна прокуратура – Пловдив днес. Тя бе избрана на поста единодушно на 7 октомври 2020 г. от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет. Ваня Христева е завършила специалността „Право“ във ВСУ „Черноризец Храбър“ - Варна. До момента има юридически стаж от 22 г.,..

публикувано на 19.10.20 в 16:18

Честит празник, лекари!

Свети Иван Рилски е и покровител на българските лекари, които празнуват днес професионалния си празник. Пловдивските медици ще присъстват тази сутрин на литургията в църквата „Свети Иван Рилски“ в Пловдив по повод храмовия празник. Тази вечер Българският лекарски съюз ще връчи приза  "Лекар на годината" . В петте категории са отличени едни..

обновено на 19.10.20 в 15:47

Контрол за носене на маски и ограничение до 100 души в хипермаркетите

Засилен контрол за носенето на маски в градския автобус, всички търговски обекти и закритите обществени места започват в Пловдив и областта.  Решението е на областния медицински щаб, като за големите търговски вериги се въвежда ограничение до 100 клиенти и спазването на 2 метра дистанция от чакащите. Според областния управител Дани..

обновено на 19.10.20 в 15:25

Петима медици сред новите заразени в Пловдивска област

11 са новите случаи на Ковид 19 в Пловдиска област.  След тях са петима медици, сочи справката на РЗИ -  2 медицински сестри  и 2ма санитари  от Пловдив, както  и лекар от Асеновград. В ЕГ„ Пловдив“ е диагностициран ученик от 11 „е“ клас. Паралелката е под карантина. От новите случаи има само един хоспитализиран -  мъж на 54 години от..

публикувано на 19.10.20 в 15:24