Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Нов опит на държавата да игнорира Пловдив от управлението на МБАЛ "Пловдив"

Общо събрание на акционерите на МБАЛ ”Пловдив” ше се проведе днес. В дневния ред е включено вдигане капитала на дружеството с 500 хиляди лева, както и на дяловото участие на държавата, за което се правят опити от години. Предвиждат се  и смени в съвета на директорите. 

В момента държавата държи 73% от дяловете в лечебното заведение, останалите акции са разпределени сред общините в областта, като Пловдив притежава най-голям дял - 10,77%. 

На последната сесия пловдивския общински съвет упълномощи своя представител  - Ясен Михайлов, да гласува против предложението  на здравното министерство да увеличи капитала на дружеството, защото на практика така дяловото участие на Пловдив ще се сведе до минимум. 

На събранието съветът на директорите ще  се запознае и с  доклада  за дейността на дружеството през 2014 година.


Още от категорията

Митничари откриха фалшиви части за мобилни телефони

Над 3 600 "маркови" части за мобилни телефони задържаха пловдивските митничари в камион с турска регистрация. Товарният автомобил превозвал  части за телефонни апарати от Турция за България. Проверката е  установявила, че стоката отговаря на описаното в документацията на стоката, но част от нея носи логото на търговска марка.  В 147 кашона са..

публикувано на 14.04.21 в 10:13

270 са новите случаи на коронавирус в Пловдивска област

18 процента от тестовете за коронавирус са  положителни, като за денонощието са регистрирани нови 2 944 случая. Пробите са общо 16 242, отчитат от Единния информационен портал.  270 от новозаразените са в област Пловдив , в Пазарджик – 124, а в Смолян  - 41.  Оздравели в страната са 3 995 души, починали са  127.  В болници са настанени 9 799..

обновено на 14.04.21 в 07:33

Благотворителен базар за къщички за птици в Смолян

Къщички за птички ще се продават на благотворителен базар днес в Смолян, съобщиха от Регионалната инспекция по околна среда и води в областния град. Те  са изработени от деца и възрастни в рамките на инициатива на инспекцията по повод 11 декември - Деня на планината 2020 година.   Основната идея на базара, е да се предостави възможност на..

публикувано на 14.04.21 в 07:05

Започва ремонт на пътя Пазарджик – Белово

Заради започващия първи етап от ремонта на път I-8 София – Белово – Пазарджик – Пловдив от днес се въвежда временна организация на движението, съобщиха от Областното пътно управление. Поради пълното затваряне на участъка от пътно кръстовище за Септември и  Варвара до кръстовището за Велинград в село Звъничево се препоръчват следните обходни..

публикувано на 14.04.21 в 06:51

Шофьорка помете колоездач в поройния дъжд

Млад велосипедист пострада тежко в дъждовния трафик, след като бе блъснат от кола на  бул. „Васил Априлов“.  19-годишният младеж  с колело изскочил внезапно пред лек автомобил „Тойота“, управляван от 41- годишна пловдивчанка.  Тя занесла в хлъзгавия участък, не успяла да спре на време и ударила момчето.  Медицински екип е прегледал и отнесъл..

публикувано на 13.04.21 в 18:02