Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив в очакване на концерта на Лили Иванова

Лятното турне на Лили Иванова продължава с концерти в най-големите български градове. Снощи публиката във Варна препълни летния театър в морската ни столица,  следващият концерт е на 28 септември в Бургас. В Пловдив примата на българската естрада ще бъде на 3 септември, концертът е на Античния театър от 20:00 часа.

Пловдивското присъствие сред музикантите, който ще застанат до Лили на концерта и в града под тепетата, е доста осезаемо. Огнян Енев – пиано тромпет саксофон, с който Лили работи вече повече от 10 години и Ангел Дюлгеров – китари и цигулка, са двамата представители в бенда. Другите музиканти са Орлин Цветанов – цигулка, Веселин Веселинов – Еко – контрабас, бас китара, Росен Ватев – барабани.

Снимка

Лили Иванова даде оценка 6 + на Ангел Дюлгеров, който е аранжирал всички песни,  включени в платинения й албум със заглавие „Поетът”. 

Той е и „виновникът” Лили да направи всички записи за него в пловдивското завукозаписно студио CTP Records. Това е и албумът, който за първи път от 25 години насам е издаден и на винил. 

На въпрос: "Какво е очарованието да държиш в ръцете си истинска винилова плоча и да слушаш музика от нея" Лили каза: „Какво е очарованието трябва да попитате моите почитатели и вашите слушатели, защото аз съм една певица, която като запиша не обичам да се слушам и да се възхищавам от това,  какво съм направила”. Какво още каза Лили Иванова може да чуете в звуковия файл.

И на края нещо ВАЖНО! От екипа на Лили Иванова съобщиха за Радио Пловдив, че към момента са останали само 40 билета за концерта и на Античния театър на 3 септември 2015 г., за това ако сте планирали да посетите това събитие побързайте със закупуването на билети.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Проф. Пимпирев гостува на Природонаучния музей

Среща с проф. Христо Пимпирев и екипа на втората полярна мисия на българския военно-изследователски кораб „Св.св. Кирил и Методий“ организира Регионалният природонаучен музей - Пловдив в зала „Планетариум“. Припомняме, че през февруари в Природонаучния музей бяха открити новата експозиция „Полюси“ и първият по рода си „Леден фестивал“,..

публикувано на 25.04.24 в 06:23

Над 450 изпълнители участват в конкурса "15 лалета" в Хисаря

Повече от 450 изпълнители, възпитаници на 64 музикални школи от 31 населени места, ще участват в Националния младежки конкурс за поп и рок музика "Петнадесет лалета".  Дванадесетото издание на конкурса ще се проведе от днес до неделя на сцената на Народно читалище „Иван Вазов 1904“ в Хисаря, съобщи музикалният директор на форума Иван Димов...

публикувано на 25.04.24 в 06:17

Светлина Стоянова идва в Пловдив с постановката "Севилския бръснар"

Оперната прима Светлина Стоянова се завръща в България за участие в постановката „Севилския бръснар“ на Росини на Държавна опера – Пловдив в Дом на културата „Борис Христов“. Младото сопрано със стремителна международна кариера в едни от най-реномираните оперни театри като Ла Скала-Милано, Виенската Щатсопера, Операта в Хамбург, Операта в..

публикувано на 25.04.24 в 06:13

Академичен народен хор с концерт в село Горнослав

Академичен народен хор при АМТИИ "Проф.Асен Диамандиев", ще изнесе концерт в с. Горнослав. Концертът е част от инициативата "Малките добри дела" и ще се проведе в събота, на Лазаровден. В разговора ни, диригента Николай Гурбанов, разказва за събитието и за последните успехи на Академичния хор, който през февруари 2024г. проведе тридневно турне в..

публикувано на 24.04.24 в 14:22
Така ще изглежда бъдещият храм

Марино поле поде кампания за строителство на православен храм

Жители на карловското село Марино поле започнаха кампания за изграждането на православен параклис. В селището никога не е имало храм, разказа пред Радио Пловдив общинската съветничка д-р Татяна Пелева, която е сред инициаторите. Мястото, на което ще бъде построен параклисът "Св. пророк Даниил", бе осветено през октомври 2023 година. Очаква се на..

публикувано на 24.04.24 в 14:03