Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шофьори излизат на протест срещу новите винетки

| обновено на 17.11.15 в 11:23
Снимка: Архив

Протест срещу увеличението на цената на винетките ще се проведе в Пловдив. 

Стартът е в 10 часа на бензиностанция „Еко“ в район „Южен“. 

Събитието е част от националния протест на 28 ноември в София срещу решението на правителството, според което годишната винетка за леки автомобили поскъпва от 67 лв. на 97 лева от догодина. 

"Очакваме в протеста да се включат над 300 души, като вече получихме подкрепа от Асоциацията на таксиметровите шофьори", заяви в интервю за Радио Пловдив организатора на протеста в Пловдив Антон Дончев.  

По думите му, протесното шествие, за чието провеждане организаторите вече имат разрешение от късния следобед на вчерашния ден, ще бъде по улиците на район "Южен". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Община Пловдив подготвя проект за телемедицина

„Около 90% от приходите общинските лечебни заведения отиват за плащане на заплати“, каза за Радио Пловдив Лилия Недева, която бе назначена за ръководител на дирекция „Здравеопазване“  в оБщина Пловдив. „Това е недопустимо, защото трябва да остава повече приход в лечебното заведение, за да се направят нужните инвестиции-за закупуване на..

обновено на 16.04.24 в 09:34

145 години от приемането на Търновската конституция

16 април е Ден на Българската конституция и професионален празник на юристите в България. На тези данни през 1879 г. е приета Търновската конституция - първата българска конституция, която се превръща в законодателна основа за обществено-икономическото развитие на новоосвободената държава. 145 години от изработването и приемането на..

публикувано на 16.04.24 в 07:28

Полицията погна нелегалните гонки и шумните мотори

Пловдивската полиция проведе специализирана нощна акция срещу гонките с автомобили и шумните мотори по булевардите в града. В събота, от 21 часа до 1 часа след полунощ в неделя, са проверени близо 90 коли, 5 мотоциклета и повече от 110 хора.  Съставени са 8 акта и 15 глоби с фиш за нарушения на Закона за движение по пътищата. Нарушителите са ползвали..

публикувано на 15.04.24 в 20:39

От ПП очакват тежка компроматна война преди изборите

Очакваме много тежки компроматни войни по време на предизборната кампания, очакваме всеки ден нашите опоненти да ни вкарват в обяснителен режим. Ние обаче ще се стремим да не влизаме в техния тон, заяви в Пловдив съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков.  Той, както и другият съпредседател на партията Асен Василев, бившият..

публикувано на 15.04.24 в 18:57

Челен сблъсък взе две жертви на пътя за Поповица

Тежка катастрофа с две жертви и сериозно ранен е станала на пътя между селата Чешнегирово и Поповица. Сигналът е получен в полицията в 16.20 ч. По предварителна информация челно се сблъскали два автомобила от марката „Мазда“, а на място загинали водачите им – мъж и жена. В критично състояние е пътничка от едната кола, която се транспортира..

публикувано на 15.04.24 в 17:13