Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Точно днес" за туризъм, премиери и "Елементи"

Снимка: Никола Николов

От 25 до 28 ноември, за седми път в Пловдив ще си дадат среща представители на туристическия бранш и медиите от 90 компании на 17 държави. Една от основните цели на Международната среща е представянето на Пловдив и региона като атрактивна туристическа дестинация за чуждестранните участници, които посещават България и града ни за първи път. Важен акцент в програмата на събитието е да бъдат презентирани най-новите туристически обекти, атракции и подобрения на инфраструктурата в Пловдив, които само за настоящата година са вече няколко на брой - многофункционалната спортна зала „Колодрума“, арт - квартал „Капана“, „Пеещите фонтани“, Природо-научния музей, с първия в страната планетариум с 3D. Повече за форума ще разказва заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов.

Накъде Европа? Париж, Брюксел... Страхът след кръвопролитните атентати на 13 ноември оставя ярки следи. Как разумният свят се изправя срещу джихадисти и терор? Как отговарят Франция и Русия, и защо  Кремъл се закани люто на Анкара, а НАТО свиква спешно заседание, заради свален руски СУ-24? Срещаме ви в 8,30 ч. с журналиста Даниела Горчева,  издател и редактор на сп. "Диалог". От 1990 г. тя живее и работи в Холандия, и не смята, че терористичните атентати могат да се нарекат война. 

Премиера на "Лебедово езеро" в Държавна опера Пловдив. За новия балетен спектакъл, за вдъхновението на балетисти и оркестранти, говорим с постановчика Йордан Кръстев. Самият той хореограф на СофАртистс.

Аудиоразказ за Евклид, древногръцкият математик, чиято книга „Елементи“ му отрежда почетната титла „баща на геометрията“. Във „Великите европейци“ след 9 часа с Пламен Асенов.

Още от категорията

Неделни емоции с „Шейкър“

За едни, днешният ден е празник на виното, за други е празник на любовта. Има и такива, които отбелязват 14 февруари, като двоен празник. Изберете отбора или на чия страна ще застанете и бъдете с нас! Днес говорим за почитането на бившите партньори, като предпоставка за хубави следващи връзки. Десислава Писарова, психолог и арт терапевт е нашият..

обновено на 14.02.21 в 12:52

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48

Николай Бухалов в "Добро утро, ден!" на Радио Пловдив

Николай Бухалов гостува на "Добро утро, ден!" в седмицата от 14 до 19 септември. Той сподели, че е признателен на неговите треньори, че обича семейството си, и че винаги се връща в Пловдив, защото обича града.  Той призова хората да са толерантни, и да оценяваме хубавото, което е направено. Двукратният олимпийски шампион днес е общински съветник в..

публикувано на 19.09.20 в 07:58

Нина Найденова в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Нина Найденова, директор на Държавна опера-Пловдив. Това се случва в момента, когато се провежда тазгодишното издание на Opera Open – много по-различно от останалите, тъй като се провежда в условия на действащи противоепидемични мерки сещу Covid-19. С Нина Найденова говорим за утрото, за..

публикувано на 31.07.20 в 11:54

"Добро утро, Ден" с Красимир Линков

Изкуствоведът и дългогодишен директор на Градската художествена галерия Красимир Линков гостува тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“. Не обича да пие кафе и не е суеверен, но има своите начини за разговор със света, който всеки ден му разкрива нещо от себе си чрез произведенията на изкуството, които галерията пази, за да ги пренесе във..

публикувано на 24.07.20 в 13:44