Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Моделът КОЙ продължава да управлява държавата

Ден след подадената оставка на Христо Иванов какво се случва с Реформаторския блок  говорим със Стояна Георгиева – главен редактор на Медиапул. Според нея дали блокът ще се разпадне ще стане ясно след решението на петте партии, които са негови членове. 

Важно е какво ще реши Петър Москов, който е здравен министър и заместник – председател на ДСБ, какво ще реши също военният министър, който е земеделски лидер, каза Георгиева. Тя твърди, че  партньорите в кабинета бяха подменени отдавна с ДПС и АБВ, а РБ, който няма мнозинство много разчиташе на ГЕРБ за подкрепа на съдебната реформа и конституционните промени. Вчера премиерът дори не си направи труда да дойде в парламента, а през това време е ритал мач, добави Стояна Георгиева. 

Тя прогнозира, че СДС ще продължи да подкрепя кабинета като припомни, че още преди гласуването на промените в Конституцията, Божидар Лукарски е критикувал министър Христо Иванов по телевизията на Пеевски.

Според нея  Борисов не иска ДПС официално да влиза в управлението, но вече е факт, че той се съобразява с ДПС и бизнес - интересите на Пеевски. Вече няма никакво съмнение на кого е това правителство. Маските вече падат и е ясен слугинажът на това правителство към бизнес - интересите на Пеевски.

Другата позитивна новина в тази лоша за страната ситуация е, че гражданската енергия започва отново да се събужда. Тези протести показват, че моделът КОЙ продължава да управлява държавата, коментира Георгиева. 

Разговорът с нея предшества опроверганата официално от ДБГ информация, че оттеглят подкрепата си за кабинета.
Още от категорията

КНСБ с горещ телефон и имейл за трудово-правни консултации

КНСБ - Пловдив открива горещ телефон 0882 355 172 от 9 до 18ч.  за въпроси, свързани с трудово-правни отношения в условията на кризата, предизвикана от пандемията на коронавируса. От конфедерацията на синдиката дадоха  и имейл.  Според проучване на КНСБ над 38 000 служители са засегнати до този  момент от започналата криза заради пандемията...

публикувано на 03.04.20 в 17:10

Да мислим за собствени ресурси, за да може ЕС да е по-подготвен

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен обяви мобилизирането на рекордните 2,77 трилиона евро за пандемията от коронавирус.  В предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив евродепутатът от ЕНП (ГЕРБ) Андрей Ковачев коментира мащабната цифра така: Това не са пари от марсианци, кацнали в Брюксел. Това сме ние всички – това са средствата на..

публикувано на 03.04.20 в 17:08

"Столипиново" се чисти всеки ден, но и се замърсява

Мерките, които  ОП „Чистота“ предприема за поддържане на хигиената в „Столипиново“, включва поставянето на допълнителни контейнери за строителен отпадък, които да могат да бъдат ползвани като контейнери за отпадъци за битови нужди. В тези квартали населението има малко по-особена култура, но въпреки всичко хората продължават да изхвърлят отпадъци..

публикувано на 03.04.20 в 16:29

Дори президентът да говори опозиционно, то няма чуваемост

С политолога Анастас Стефанов от Изследователски център „Тренд“ коментираме евентуалното удължаване на извънредното положение от НС и разменените реплики между президента и премиера по този повод днес. Стефанов каза, че ситуацията е тревожна и конфликтът между двамата не е нов. Това говорене  е продължение на линията, която вече е зададена, не..

публикувано на 03.04.20 в 15:19

Да променим програмата "Инвитро" за още живот!

145 хиляди двойки в България се сблъскват с репродуктивни проблеми. До 8 април е срокът, в който се приемат предложения за корекции на общинската програма "Инвитро" в Пловдив.  За 2020 година от бюджета са определени 100 000 лева. Тече общественото обсъждане, предимно онлайн. Новата идея е да има промяна в сумата, която се отпуска на семействата...

публикувано на 03.04.20 в 09:03