Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството оцеля след първия вот на недоверие

Снимка: БГНЕС

Парламентът отхвърли първия вот на недоверие към втория кабинет на Бойко Борисов. Той бе за политиката в сектор "Здравеопазване". От гласувалите 215 депутати вота подкрепиха 80, 130 гласуваха "против", петима се въздържаха.

"Против" се обявиха ГЕРБ, Реформаторският блок, Патриотичният фронт, АБВ, както и трима независими депутати. От БДЦ се въздържаха, а БСП, ДПС, „Атака“ и трима независими подкрепиха вота.

По време на гласуването в пленарната зала присъстваха министърът на здравеопазването Петър Москов и много от министрите в кабинета.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Д. Ганев: Вотът на недоверие е умел политически ход, защитаващ интересите на БСП и ДПС, но и на ГЕРБ

Днешният вот на недоверие не е безсмислен, а е умел политически ход , който защитава както интересите на БСП и ДПС, така и на ГЕРБ. Това каза в предаването "Преди всички" политологът Димитър Ганев . По думите му, истинският страх на тези..

публикувано на 19.02.16 в 09:11

Димитър Шишков: Необходим е механизъм за остойностяване на лекарския труд

Крайно време е да минем на заплати в здравеопазването, които да остойностят лекарския труд. Сега такова остойностяване липсва. Не можем да караме лекарите да мислят за парите си, вместо за наука и труд. Това мнение изрази в предаването "Преди..

публикувано на 19.02.16 в 08:14

Парламентът гласува първия вот на недоверие към правителството

Депутатите ще гласуват искания от опозицията вот на недоверие към кабинета заради политиката в сектор "Здравеопазване". Това ще е първа точка от днешното заседание в пленарната зала. Дебатите по вота, продължили пет часа, се проведоха в сряда и завършиха със..

обновено на 19.02.16 в 07:52