Стимули чакат работодателите, ако наемат безработни до 29 години

Агенцията по заетостта обяви, че разполага с финансови средства, чрез които работодателите могат да наемат на работа  или обучение работници до 29 годишна възраст.

За месец юли това са: за наемане на непълно работно време 4876 лв., - за стажанти- 2336, за разкриване на работни места за чиракуване, включително и възнаграждение на наставниците - 3101 лв., още 1853 са предвидени за работодателите ако назначат на работа бивши затворници, 2675 лв. – за наемане на родължително безработни.

Работодателите могат да подават заявки за свободните работни места и необходимите документи в следващите 7 дни.

Допълнителна информация може да се получи в Дирекция „Бюро по труда” – Пловдив, ул. „Чернишевски” №3 и

 на тел.  032/60-10-18.


Още от категорията

Среща заради недоволството от многоетажен паркинг в центъра

Областният управител Дани Каназирева поиска среща с кмета Здравко Димитров за намиране на решение около оспорваното строителство на многоетажен паркинг на ул. „4-ти януари“ до хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ в Пловдив.  Съоръжението трябва да бъде изградено на мястото на бившата сграда на ТЕЛК, но 1300 граждани внесоха до..

обновено на 10.12.19 в 09:16

Момче и момиче пострадаха заради отнето предимство

Двама души са пострадали леко при катастрофа тази нощ в Пловдив, съобщават от полицията.  Инцидентът е станал минути след полунощ на кръстовище между ул. „Ландос“ и „Цариградско шосе“. Товарен автомобил със 72-шофьор отнел предимството на лек автомобил „Ауди“.  Леко пострадали са 22-годишния шофьор на колата и 19-годишна пътничка, на които е..

публикувано на 10.12.19 в 09:15

Жълт код за мъгла в Западна и Централна България

Жълт код за опасно намалена видимост и мъгли, които ще се задържат през целия ден, е в сила ца цяла Западна и в южната половина на Централна България. Мъгли и ниски облаци ще има и на други места в страната - около водните басейни, в низините и котловините. В областите с обявено предупреждение видимостта през по-голямата част на деня ще остане силно..

обновено на 10.12.19 в 07:25

В АПИ отварят офертите за Околовръстното шосе на Пловдив

Офертите в тръжната процедура за изработването на технически проект и подробен устройствен план за Околовръстния път на Пловдив се отварят днес в Агенция "Пътна инфраструктура".  Дължината на обходното трасе ще бъде 18,7 км. Индикативната стойност на поръчката е 3 750 000 лв. без ДДС, а финансирането е от националния бюджет.  Стартираната тръжна..

обновено на 10.12.19 в 07:25

Съдът "се поправи" за проф Банков от УХТ, наложи му само глоба

Пловдивският Апелативен съд  измени осъдителната присъда на преподавателя в УХТ проф. Николай Банков за вземане на подкуп.  С нея той и соченият за негов съучастник Димитър Димитров  бяха признати за виновни за вземането на 600 лв. от студенти срещу фиктивни оценки на държавни изпити.  Първоначалните  присъди на двамата бяха условни, но..

публикувано на 09.12.19 в 16:37