Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Колодрума" има лиценз за волейбол и успешно посреща международни състезания

Община Пловдив опроверга твърденията, че Многофункционалната спортна зала "Колодрума" не e подходяща за волейбол, заради лошо осветление. Оттам припомниха, че залата има необходимия лиценз от международните отговорни органи и вече бе домакин на Европейското първенство за младежи до 20 г.  Считаме, че тиражирането на подобни писания са недобронамерен опит да дискредитират не само зала Колодрума и Пловдив, но и градения с години волейболен авторитет на България, заявиха от общината .

Самото провеждане на европейското за младежи в Колодрума, включително мачовете от елиминационната фаза и финалите преди две седмици, са неопровержимо доказателство, че съоръжението отговаря на необходимите условия, пише в съобщението.

Като доказателство от общината посочват и фактът, че след броени дни пловдивският женски волейболен тим на „Марица” ще играе мачовете си от Шампионската лига именно в зала "Колодрума" и това е потвърдено от Европейската волейболна конфедерация след направения оглед и издадения лиценз на залата. 

От общината припомнят и публично заявени мнения за условията в пловдивската зала, "за разлика от анонимните писания в някои медии":

БАНУ КАН ШУРМАН - вицепрезидент на Европейската волейболна централа и ръководител на супервайзорите на Европейското първенство за младежи в Пловдив: Възхитена съм от прекрасната зала, която осигурява страхотни условия за провеждането на състезания от най-голям мащаб. Турнирът показа, че изборът Пловдив да бъде домакин на европейски финали е абсолютно правилен.

МИХАЙЛО МЕЛНИК - президент на Украинската волейболна федерация: Вие в Пловдив сте щастливи хора, защото имате уникална зала. Освен състезания по колоездене тук можете да провеждате турнири по много видове спорт на най-високо ниво. Това се потвърди и по време на европейското по волейбол.

ВЛАДИМИР НИКОЛОВ, генерален секретар на Българската федерация по волейбол и старши треньор на националния ни отбор за младежи до 20 г.: Залата в момента е чудесна за волейбол. Тя е и страхотна придобивка за световното за мъже през 2018 г.

БОРИС ХАЛАЧЕВ, мениджър на ВК „Марица” - Пловдив: Колодрума има лиценз, шефовете на европейския волейбол казаха, че всичко е перфектно. Точно те правеха огледа за мачовете от Шампионската лига, които ще играем там. Ако Колодрума не ставаше за волейбол, щяха ли да ни позволят да играем в съоръжението?





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ботев вади нов договор на основен халф

Шефовете на Ботев (Пловдив) умуват дали да предложат нов договор на един от основните си играчи. Става въпрос за полузащитника Дилан Мертенс. Нидерландецът, който у нас игра и за Царско село, откъдето премина при „канарчетата“, се намира в много добра форма в последно време. Това е накарало ръководството да се замисли върху продължаване на кариерата на..

публикувано на 24.04.24 в 10:10

Съдийски назначения 31-ви кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви назначенията за двубоите от 31-ия кръг в Първа лига. Мачът от плейофите в Топ 6 между Черно море и Локомотив Пловдив бе поверен на Ивайло Стоянов - Сватбата. Срещата между Ботев (Пд) и Славия ще бъде ръководена от Георги Давидов. 26 април 2024 г., петък, 20:00 ч. Общински Футболен Клуб Пирин ЕООД - ПФК Ботев Враца ГС:..

публикувано на 24.04.24 в 10:00

Марица се разделя със старши треньора си Борислав Крачанов

Марица (Пловдив) се разделя със старши-треньора си Борислав Крачанов след края на сезона. Клубът благодари на Крачанов за всичките три години, на които беше отдаден на Марица и даде всичко от себе си за клуба. В този период клубът спечели три шампионски титли, три пъти триумфира с Купата на България и спечели първа победа в Шампионска лига от 2020-та..

публикувано на 24.04.24 в 09:57
Борислав Крачанов

ВК "Марица" се раздели с Борислав Краччанов

Марица (Пловдив) се разделя със старши-треньора си Борислав Крачанов след края на сезона. Клубът благодари на Крачанов за всичките три години, на които беше отдаден на Марица и даде всичко от себе си за шампионките. В този период отборът спечели три шампионски титли, три пъти триумфира с Купата на България и спечели първа победа в Шампионска лига от..

публикувано на 23.04.24 в 19:47

Кузманов загуби при доиграването в Острава

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов отпадна от турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Острава (Чехия) от категория 75. Пловдивчанинът, който е 265-и в ранглистата, загуби в първия кръг от белгиеца Готие Онклен с 5:7, 6:7(4) в двубой, продължил малко повече от два часа. Мачът между двамата започна в понеделник, но бе..

публикувано на 23.04.24 в 18:02