Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Благотворителен бал събира арменската общност в Пловдив

В зала "Бендида" на Гранд хотел Пловдив  ще се състои първият благотворителен бал, организиран от Съюза на арменците в Европа. 

По време на бала ще бъдат наградени хората, които имат принос за развитието и запазването на културата, езика и националната идентичност на арменците по света. 

Очаква се сред гостите да бъдат двукратният олимпийски и петкратен световен шампион по борба Армен Назарян, посланикът на Армения у нас Армен Саргсян, почетният консул на арменците в Пловдив Ехиязар Узунян, архимандритът на Арменската апостолическа църква в България Исаак Похосян, както и представители на шоу бизнеса с арменски произход.

Още от категорията

Ромската махала в Пещера под блокада заради коронавирус

Общинският кризисен щаб в Пещера се събра на заседание във връзка с 4-те случая на COVID 19 в ромския квартал Луковица в града, два от които нови, и реши да затегне мерките в него. От утре, 5 април, с кметска заповед се въвежда  пропускателен режим на входовете и изходите му. Ще се допуска излизане на хора само ако имат необходимост от медицинска..

обновено на 04.04.20 в 19:00

В Пловдив продължава дезинфекцията на кофите за боклук

Голяма част от близо 4100-те контейнера за смесен битов отпадък тип „бобър“ вече се обработени по два пъти, съобщиха от ОП „Чистота“. Това бе една от първите мерки срещу разпространението на коронавируса, които Община Пловдив предприе още преди да бъде обявено извънредното положение. Три екипа със специализирани автомобили работят в..

обновено на 04.04.20 в 18:58
По данни от Уикипедия

5 нови случаи на COVID 19 у нас, Пловдив задържа бройката

През днешния ден са доказани още 5 нови случая на COVID 19 у нас, като 3 от тях са в София, 1 в Стара Загора и 1 в Бургас. 503 са общо потвърдените случаи от началото на разпространение на заразата в страната, по данни на Националния оперативен щаб. Лабораториите продължават да работят.  Пловдив задържа и днес бройката от 29 случая, като и в днешния..

обновено на 04.04.20 в 18:56

Няма нови случаи на COVID -19 в Пловдив, в страната те са 21

В Пловдив и областта няма нови случаи на коронавирус за денонощието . Остават 29-те потвърдени. 14 са приети в болница, трима от тях в интензивни отделения, съобщи по време на редовната пресконференция тази сутрин проф. Венцислав Мутафчийски от Националния оперативен щаб за борба с разпространението на коронавируса.  В Пловдив мерките,..

обновено на 04.04.20 в 14:12

Мобилна апликация събира в национална система информация за Covid-19

" Мобилна апликация ще помага на гражданите проактивно да информират за текущото си здравно състояние и в същото време да има проактивна страна и от държавата, ако се налага ". Това каза Ивайло Филипов от „Информационно обслужване“ при представяне на Национална информационна система за борба с Covid-19. Филипов посочи, че системата има централен..

обновено на 04.04.20 в 14:11