Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивчани излязоха на протест срещу застрояване, за което не са били информирани

Квартал "Тракия" в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Десетки граждани от пловдивския район "Тракия“ излязоха на протест срещу застрояване, за което не са били информирани. Те подготвиха подписка, която ще внесат в началото на седмицата в районната администрация. 

Инвеститорът вместо да запази предназначението на зелената площ и между блоковете на недоволните да бъде изградена детска площадка, променя плановете и стартира строеж на седеметажен блок, разказват собственици на апартаменти в жилищния комплекс в района:

Никъде не е спазено и изпълнено да има 30 процента зеленина около новопостроените блокове, нито детски площадки.

Миналата седмица получихме уведомително писмо, че ще се строи блок. Всички хора бяха против. Направихме подписка - разказват граждани.

Инвеститорът Георги Чалъмов обясни:

На това място трябваше да има детска градина, която, когато спечелих конкурса през 2007 година, съм инициирал отделен парцел за частна детска градина, но общината точно след мен направи тази градина, която е пет пъти по-голяма от тази, която щях аз да правя. Тази детска градина, която исках аз да финансирам, се обезсмисли. Пуснахме предложение да се направи нещо друго, два жилищни блока, но казаха, че няма да правим, тогава няма да правим.

От Районната администрация обясниха, че въпросният парцел не може да бъде застроен и строителят трябва да спази предназначенията на терена. Обещаха още да се съобразят с искането на хората за запазване на зелените площи.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!