Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Самосаботирането - един от основните проблеми на всеки човек

Саботьор - вредител, злосторник, пакостник

Всеки от нас съжителства с вътрешните си саботьори, които несъзнателно ни карат да си слагаме съпротиви, да си измисляме причини, които ни спират по пътя на реализирането на мечтите ни. Вървим срещу себе си, а постоянно повтаряме как искаме да сме здрави, щастливи, успешни.

Така сме се сраснали с нашите саботьори, че ги приемаме за нещо нормално и ни е трудно да ги видим в целия им „блясък”, и илюзорна светлина. Слушаме всички около нас, а не чуваме добре себе си и онзи вътрешен мъдрец, който също е някъде дълбоко в душата ни.  

Защо се получава така? Как да спрем да се саботираме? Кои са основните ни саботьори?

В предаването „Шейкър” търсим отговорите и коментираме темата с Лидия Петкова, вдъхновяващ лидер и лайф коуч. 


Още от категорията

Сашо Груев и Петър Павлов онлайн гости на "Антена спорт"

Очаквайте в предаването "Антена спорт" днес от 16:00 до 19:00 часа последните спортни новини в условията на световната пандемия от коронавирус. Специални гости по телефона ще бъдат баскетболистът Сашо Груев и треньорът на ПКД "Цар Симеон 1898" Петър Павлов. С капитана на БК Академик Бултекс 99 ще разговаряме за решението му да прекрати активна..

публикувано на 04.04.20 в 11:35

Гришо говори за родния Хасково и България пред сайта на АТП

Григор Димитров потвърди пред официалния сайт на ATP, че е е дарил респираторни апарати на болницата в родния си град Хасково, за да подкрепи борбата с коронавируса в България. „Идвам от много малък град и никога не съм забравял откъде съм тръгнал. Просто искам да помогна. През целия си живот играя за България. Все още имам български паспорт. Наистина..

публикувано на 03.04.20 в 17:23

В Локо договориха намаляване на заплатите

Ръководството на Локомотив (Пловдив) се договори с футболистите за намаляване на заплатите. Спортният директор Георги Иванов – Гонзо е провел индивидуални разговори с всеки един от футболистите. Намаляването на месечните възнаграждения ще е с около 30%. Играчите ще получават по-ниски заплати за периода, в който страната е в извънредно положение и не..

публикувано на 02.04.20 в 17:22

Сашо Груев обяви края на състезателната си кариера

Капитанът на пловдивския БК Академик Бултекс 99 Сашо Груев обяви официално, че се оттегля от активна състезателна дейност. Това ще стане след края на сезона, който в момента е прекъснат и се очаква отминаването на пандемията от коронавирус. Същото е и положението в Балканската лига. Опитният гард премина в пловдивския баскетболен тим в началото на..

публикувано на 02.04.20 в 12:37

Марица на трето място по трофей в историята на НВЛ

Шестата поредна шампионска титла на Марица (Пловдив) издигна отбора до трето място по трофеи в историята на женското волейболно първенство на България. Пловдивчанки изпревариха Академик (София) и Славия (София), които имат по пет шампионски титли, и излязоха на третото място с шест титли, колкото има и Миньор (Перник). На второ място е ЦСКА (София) с..

публикувано на 02.04.20 в 09:37

Свързани новини

Да заобичаш себе си

Ако живеем живот без любов към себе си, винаги в услуга на другите, винаги подчинявайки се на обстоятелствата, ще пропуснем шанса си да дадем на света онази скъпоценна частица, която ние сме дошли да дадем – себе си! Нашето естествено, първоначално състояние е да се обичаме, казва мотивационният лидер и лайф коуч Лидия Петкова. Как да..

публикувано на 23.03.16 в 16:30