Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Да се провреш под дъгата" с премиера в Пловдив

| обновено на 27.03.17 в 15:24

Премиера на спектакъла "Да се провреш под дъгата" от Георги Марков на Пловдивския драматичен театър ще се състои в Световния ден на театъра – 27 март. 

Пиесата  е поставена за първи път в Пловдив през 1966 г. от Крикор Азарян. Следващата година във Военния театър я режисира Асен Шопов. На 13-ото представление е спряна. 

Сега в Пловдив постановката отново е на Асен Шопов, негова е и сценографията. Участват актьорите Симеон Алексиев, Стефан Попов, Венелин Методиев, Тодор Генов, Добрин Досев, Тодор Дърлянов, Петър Тосков и Марин Младенов. Музиката е на Мишо Шишков. 

Още от категорията

ГХГ показва изложба от рисунки голям формат от 5 пленера

По повод 5-тия Международен пленер Рисунка голям формат „Диалог“ Градската художествена галерия и Националната гимназия за сценични и екранни изкуства откриват днес ретроспективна изложба с творби, създадени от артистите по време на изминалите пленери.  Първият е организиран през 2016 г. по инициатива на НГСЕИ – Пловдив и в него участват..

публикувано на 14.08.20 в 10:09

В "Срещите" разговор за новия роман на Неда Антонова

Тази събота в „Срещите” предлагаме разговор с автора на все още непоявилият се на книжния пазар роман „Безмълвие - греховната младост на Паисий Хилендарски”.  С Неда Антонова ще поповдигнем завесата около тази интересна личност. Защо младостта му е греховна? Защо избира пътя на монашеството? Кога разбира, че историята осигурява духовния имунитет на..

обновено на 14.08.20 в 09:51

В Пампорово служат празнична вечерня за Св. Богородица

В навечерието на храмовия празник на църквата „Успение на Пресвета Богородица“ в курорта Пампорово тази вечер от 18 часа ще бъде отслужена празнична Вечерня с последованието  „Опело на Пресвета Богородица“.  За поклонниците от Смолян Църковното настоятелство организира микробус, който ще тръгне в 17,20 часа от смолянския кв. Горно Райково...

публикувано на 14.08.20 в 08:22

Актьори режисират себе си на сцената на Кукления театър

Първата професионална трупа за изпровизационен театър в България „Ха-Ха-ХА“ излиза на откритата сцена  на Държавен Куклен Театър - Пловдив.   Спектакълът, който никога не може да се повтори, е като традиционния театър, но без предварително написан текст. Актьорите играят, режисирайки се сами помежду си, като измислят сюжета на момента,..

публикувано на 13.08.20 в 09:35

Джаз и изложба на художници от Розовец в галерия „Arsenal of art“

Тази вечер почитателите на джаз и блус изпълнения на живо, могат да се насладят на любимата си музика. „Това се случва всяка сряда“, каза за Радио Пловдив галеристът Ангел Гешев. Той разказа за изложбата на художниците от село Розовец, която го изненадва с големия интереса от страна на посетители и медии. Посвещава я на майка си, и своя род от..

публикувано на 12.08.20 в 13:01