Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Изпращаме и май в "Ден след ден"

| обновено на 31.05.17 в 15:49

Нова терористична атака, този път в афганистанската столица Кабул. Най-малко 90 души загинаха и около 400 бяха ранени при самоубийствения атентат с натъпкана с експлозиви цистерна тази сутрин. Добрата новина е, че няма пострадали българи, по данни на МВнР. Темата за сигурността в контекта на новия терористичен акт и на провелия се вчера Консултативен съвет по национална сигурност ще коментираме с експерта проф. Димитър Йончев.

Скандал в парламента с днешна дата. БСП поиска отстраняването на председателя на Народното събрание Димитър Главчев (ГЕРБ) от поста с аргумент, че парламентът не работи, а основна вина за това има „първият сред равни“. От своя страна Главчев заяви, че ако неговата оставка е залогът НС да работи ефективно, той е готов да я даде. Скандала и работата на НС коментираме с политолога доц. д-р Иво Инджов, преподавател във Великотърновския университет.

Напрежение и в Пловдивския местен парламент. Заместник-председателят на ОбС Пепа Деведжиева излезе с декларация, в която риторично пита: „Докога съветниците ще гласуваме отмяна на отмяната?“, като визира решенията за връщането на акциите на Пловдивския панаир на държавата и освобождаването на Манол Пейков от УС на фондация „Пловдив 2019“. В „Ден след ден“ ще чуем коментара на г-жа Деведжиева.

И още пловдивски теми:

Съдът решава днес дали да освободи от длъжност кмета на община Асеновград д-р Емил Караиванов, обвинен в длъжностно присвояване в особено големи размери. Репортаж от съда на Димитър Владимиров.

В Международния ден за борба с тютюнопушенето Елена Крушкова записа студенти медици, които организираха кампания против цигарите.

А Живка Танчева ни среща с детето чудо Лиляна Георгиева, израснала в дома за деца, лишени от родителски грижи „Княгиня Мария-Луиза“, която бе сред гостите на новооткритата спортна площадка в дома, изградена изцяло със средства на дарители. 


Снимка
Още от категорията

Неделни емоции с „Шейкър“

За едни, днешният ден е празник на виното, за други е празник на любовта. Има и такива, които отбелязват 14 февруари, като двоен празник. Изберете отбора или на чия страна ще застанете и бъдете с нас! Днес говорим за почитането на бившите партньори, като предпоставка за хубави следващи връзки. Десислава Писарова, психолог и арт терапевт е нашият..

обновено на 14.02.21 в 12:52

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48

Николай Бухалов в "Добро утро, ден!" на Радио Пловдив

Николай Бухалов гостува на "Добро утро, ден!" в седмицата от 14 до 19 септември. Той сподели, че е признателен на неговите треньори, че обича семейството си, и че винаги се връща в Пловдив, защото обича града.  Той призова хората да са толерантни, и да оценяваме хубавото, което е направено. Двукратният олимпийски шампион днес е общински съветник в..

публикувано на 19.09.20 в 07:58

Нина Найденова в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Нина Найденова, директор на Държавна опера-Пловдив. Това се случва в момента, когато се провежда тазгодишното издание на Opera Open – много по-различно от останалите, тъй като се провежда в условия на действащи противоепидемични мерки сещу Covid-19. С Нина Найденова говорим за утрото, за..

публикувано на 31.07.20 в 11:54

"Добро утро, Ден" с Красимир Линков

Изкуствоведът и дългогодишен директор на Градската художествена галерия Красимир Линков гостува тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“. Не обича да пие кафе и не е суеверен, но има своите начини за разговор със света, който всеки ден му разкрива нещо от себе си чрез произведенията на изкуството, които галерията пази, за да ги пренесе във..

публикувано на 24.07.20 в 13:44