Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Дано призивите за промени на НК не са плод на поредната конюнктура

| обновено на 08.03.18 в 08:22
Снимка: БГНЕС

Иска ми се да вярвам, че тези призиви за промени в Наказателния кодекс са породени от истинска загриженост за приложението на закона, а не са плод на поредната конюнктура, поредното гонене на случая, или съпредизвикани от елементи на политически популизъм. 

Това каза главният прокурор Сотир Цацаров пред медиите по темата за исканията за промяна на института за неизбежна отбрана в НК, заради случая с убийството от преди дни в Пловдив, който доведе до протести в няколко града.

Той допълни, че ако се правят такива промени, следва да се направят след внимателно обмисляне. И каза, че е едно да се мисли за разумна промяна на закона, а друго да се събират политически дивиденти от един или друг случай.

За случаят от Пловдив, главният прокурор подкрепи колегите си и каза, че държавното обвинение не се е забавило с изнасянето на информация по случая. Като каза още, че справедливият гняв на гражданите е бил използван от някои политици съвсем тенденциозно.

Още от категорията

Пловдивчани поискаха пак оставката на правителството

Четвърти пореден протест с искане за оставката на правителството на Бойко Борисов, а също и на главния прокурор Иван Гешев, се проведе пред Община Пловдив. Протестиращите се събраха в 18.30 часа и скандираха "Мафията вън!" и "Оставка!". Малко малко след 19 часа те се отправиха на импровизирано шествие по Главната улица. То стигна до Римския стадион..

публикувано на 13.07.20 в 19:02

Разпространиха документи, намерени в кабинета на Узунов

Прокуратурата разпространи част от документите, открити при претърсването в петък  в кабинета на президентския секретар Пламен Узунов. Иззетите книжа и документи са свързани с дейността на Народното събрание, Министерството на вътрешните работи, Антикорупционната комисия и самата прокуратура, съобщават от спецобвинението. От прокуратурата уточняват,..

публикувано на 13.07.20 в 18:41

Туризмът в Пловдив е в колапс

Колапс на туризма през месец май в Пловдив отчитат от Регионалното ститистическо бюро – Юг. В сравнение с миналата година спадът на туристическия поток е с над 91%, а на приходите с 92,4 на сто. Общият брой на нощувките през май е бил 8 500 като делът на чуждите туристи е едва 300. Над 23 на сто от тях са от Русия, следвани от Северна..

публикувано на 13.07.20 в 16:18

Работниците от Завода за авточасти в Смолян пребориха коронавируса

63-ма работници от завода за производство на автомобилни части в Смолян вече са излекувани и се връщат на работа. Това съобщи д-р Мими Кубатева, директор на Регионалната здравна инспекция, на ежеседмичния брифинг в Смолян.  „Взети са 84 проби от тези работници от общините Смолян, Рудозем и Мадан. До момента са изследвани 72 проби, като от тях 63 са..

публикувано на 13.07.20 в 15:24

Една трета от хората в Пловдивска област живеят в бедност

34.3% от населението в област Пловдив, или 229 500 души  са били в риск от бедност и социално изключване през изминалата година, показват данните на Териториалното статистическо бюро-Юг.  Стойността на показателя нараства с 0.9 процентни пункта спрямо 2018 г. Наблюдението за доходите и условията на живот е част от Европейската статистическа система..

публикувано на 13.07.20 в 14:27