Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посрещнаха българските волейболистки като шампионки

Националният ни отбор по волейбол при жените бе посрещнат по шампионски на летище София след почти 36-часово пътуване от Лима, Перу. Водените от селекционера Иван Петков волейболистки спечелиха чалъндж турнира и извоюваха място в Лигата на нациите.

От страна на БФВ на летището бяха генералният секретар Станислав Николов и членът на УС Борислав Кьосев, представители на Националния фенклуб, както и на фенклуба на ВК Марица (Пловдив).

Волейболистките ни излизат в почивка до 17-и юли, след което подновяват подготовка за Световното първенство 2018 в Япония.

“Всички мачове бяха много трудни. В последния мач, заради натрупаната умора не бяхме така категорични в сравнение с предишните. Този отбор и в Златната лига и в турнира Чалънджър показа характер. Особено в Лигата изиграхме 12 мача, всеки от който беше като финал. За мен обаче по-трудното предстои“, коментира Петков при пристигането на летище София.

"От понеделник в мен бушуват вече други мисли и изцяло съм фокусиран върху Световното първенство и с поглед живот и здраве към квалификациите за Олимпиадата. Оттук нататък ни остава да си изградим стил на игра, колектив, който поставя на първо място България. Една минута да имаш шанс, трябва да си горд с това нещо“, допълни пред БГНЕС националният селекционер.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Дербито ЦСКА - "Ботев" пряко по Радио Пловдив

ЦСКА приема "Ботев" (Пловдив) на стадион „Локомотив“ в София в дебюта на новия старши треньор Александър Томаш. 45-годишният специалист бе обявен за нов наставник в сряда вечерта, след като по-рано пристигна на клубната база в Панчарево. Той идва при „армейците“ от "Спартак" (Варна), който започна силно новия сезон след завръщането си в елита за сметка..

публикувано на 30.08.24 в 16:51
Мартин Папанов

Обиколката на България завърши със скандал

Италианецът Матео Малучели от японския отбор "Джей Си Ел Укьо" е шампион в 71-вото издание на Колоездачната обиколка на България.  Надпреварата завърши със скандал и над два часа разглеждане на контестации от страна на съдиите заради победата на българина Мартин Папанов от отбора на "Цар Симеон" в последния пети етап - 123 километра от Сливен до..

публикувано на 30.08.24 в 12:49

БФС премести "Вечното дерби" на 19-и октомври

Дербито "Левски" - ЦСКА от осмия кръг на шампионата ще се играе на Националния стадион "Васил Левски" с публика на двата отбора. За целта от футболната централа размениха VIII и XII кръг от програмата на Първа лига. Това обяви Валери Апостолов от Апелативната комисия към Българския футболен съюз. Окончателното решение на БФС е дербито да се състои а..

публикувано на 29.08.24 в 15:36
Александър Томаш

Александър Томаш пое официално ЦСКА

Александър Томаш се завърна в редиците на “армейците”, а негови помощници ще бъдат Косьо Мирчев и Христо Колев. Треньор на вратарите в щаба на Томаш е Тодор Кючуков. Илиян Митрев остава кондиционен треньор на тима. Това съобщиха официално от ЦСКА. "Желаем им успех и победа още в петък.  Предвид кратките срокове за подготовка преди мача, представянето..

публикувано на 29.08.24 в 10:16

"Марица" спечели областния финал за Купата

"Марица" спечели областния финал в турнира за Купата на България и стана представител на област Пловдив в надпреварата. “Жълто-сините” надиграха с 2:1 "Металик" в Сопот. За маричани успехът бе седми поред от началото на сезона. Теодор Фърков пропусна този двубой поради здравословни причини. "Марица" бе по-активният тим на терена и атакуваше често, но..

публикувано на 29.08.24 в 09:41