Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кметът изпрати доброволци от Пловдив на международно учение

6 – ма доброволци от формированието „Пловдив 112“ заминаха на международно обучение в Турция тази сутрин. Те бяха изпратени от кмета на Пловдив Иван Тотев. 

От днес до 16 септември пловдивските доброволци ще вземат участие в международна учебна тренировка на доброволци - спасители при разрушения от земетресение, което се провежда в град Гьонен. Общо 8 държави – Русия, Китай, Румъния, Турция, Азербайджан, Гърция, Германия и България изпращат своите екипи.

Пловдивските доброволци участват за първи път в подобно обучение, като за целта тръгват с пълно оборудване – въжета, дрон, екипировка, трион, носилки, медицинска раница и т.н. 


Още от категорията

Директор на училище предизвика социално напрежение

Атанас Кръстев, председетел на Синдикалния регионален съюз на КТ „Подкрепа – Пловдив, заяви пред журналисти, че е възникнало социално напрежение в ОУ „Д-р Петър Берон“. Той посочи, че причината е свързана с директора на училището Стефан Кичуков.  Синдикатът е сезирал прокуратурата и Министерството на образованието за упражняване на натиск за..

публикувано на 25.02.20 в 14:17

Ученици от Пазарджик се връщат от Италия с искане за хоспитализирането им в София

Група ученици и двама преподаватели от пазарджишкото училище "Димитър Гаджев" пристига днес от Италия. Педагозите са притеснени, че децата, които са от ромския квартал "Изток", няма да спазват 14- дневния карантинен срок. Те настояват групата да бъде настанена в болница в София. Въпреки препоръките да не се пътува до Италия учениците са заминали вчера..

публикувано на 25.02.20 в 14:07

До шест години затвор грозят данъчната, взела 2000 лв подкуп

Обвинение за подкуп в размер на 4000 лева повдигна Окръжната прокуратура срещу данъчната служителка, задържана при получаване на парите вчера в търговски обект в Пловдив.  Ренета Иванова, служителка на НАП на възраст около 60 години, е била хваната в момент на получаване на 2000 лева – половината от поискания след рекет подкуп от притежател на фирма и..

публикувано на 25.02.20 в 13:52

Без коли в пешеходната зона на Асеновград от средата на март

Забраняват свободния достъп на автомобили по пешеходната зона в центъра на Асеновград. Мярката влиза в сила от 15 март, обяви зам.-кметът на общината инж. Стоян Димитров. Всички граждани, които живеят в района, както и търговските обекти и институциите, нуждаещи се от транспортен достъп, трябва да подадат документи за издаване на специален..

публикувано на 25.02.20 в 13:48

Шефката на Басейнова дирекция на съд за безстопанственост

Прокуратурата повдигна обвинения за безстопанственост на директорката на „Басейнова дирекция“- Пловдив Цветелина Кънева. Тя е обвинена за това, че не е предприела необходимите по закона мерки за ликвидиране на незаконния сондаж в Захарния завод в Пловдив.  Кънева бе задържана вчера в зрелищна акция на маскирани полицаи във ведомството. „На..

публикувано на 25.02.20 в 13:30