Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кметът изпрати доброволци от Пловдив на международно учение

6 – ма доброволци от формированието „Пловдив 112“ заминаха на международно обучение в Турция тази сутрин. Те бяха изпратени от кмета на Пловдив Иван Тотев. 

От днес до 16 септември пловдивските доброволци ще вземат участие в международна учебна тренировка на доброволци - спасители при разрушения от земетресение, което се провежда в град Гьонен. Общо 8 държави – Русия, Китай, Румъния, Турция, Азербайджан, Гърция, Германия и България изпращат своите екипи.

Пловдивските доброволци участват за първи път в подобно обучение, като за целта тръгват с пълно оборудване – въжета, дрон, екипировка, трион, носилки, медицинска раница и т.н. 


Още от категорията

Още две болници в Пловдив ще лекуват пациенти с Covid-19

С решение на Медицинския щаб от днес още две болници в Пловдив са определени за лечение на пациенти с Covid-19. Това са МБАЛ „Свети Мина“ и Транспортна болница. В тях ще се приемат леки и средно тежки случаи на заболяването, а пациентите, които се нуждаят от интензивни грижи ще бъдат прехвърляни в Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Свети Георги“.  Срокът,..

публикувано на 03.07.20 в 16:49

Розалия Шейтанова е новият председател на Окръжния съд

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра с 11 гласа „за“  съдия Розалия Шейтанова за административен ръководител на Окръжен съд – Пловдив. Конкурент на Розалия Шейтанова за поста бе Иван Калибацев, председател на Районен съд – Пловдив, който бе подкрепен от  1член на ВСС. Това е третата процедура за избор от 2018 година. Първите две..

публикувано на 03.07.20 в 15:03

Умъртвяват 174 000 кокошки заради огнище на птичи грип

Служители на БАБХ днес са в птицеферма край Асеновград, където трябва да умъртвят 174 000 кокошки носачки заради огнище на птичи грип във фермата. От агенцията припомнят, че в началото на юни заради увеличена смъртност са взети проби от умрели птици. Анализът е доказал наличие на инфлуенца по птиците щам H5N8. Като мярка заликвидиране на..

публикувано на 03.07.20 в 13:26

Не водя война, а правя заводи, пътища и суперкомпютри!

Не водя война, а правя заводи, пътища и суперкомпютри и това е новината на деня. С тези думи премиерът Бойко Борисов  прекрати журналистическите въпроси, свързани с последните скандали в страната, като отбеляза, че не трябва да се нападат, а да се концентрират върху работата.   Пред медиите Борисов  заяви, че не вижда нищо укоримо в..

обновено на 03.07.20 в 13:22

Летище "Чешнегирово" ще остане военно

Летище "Чешнегирово" няма да става гражданско, а ще бъде използвано само за цели на Българската арми, това заяви началникът на отбраната на БА адмирал Емил Ефтимов по време на Международното учение "Stealth Dagger 2020". Учението завърши със сертификат на комисията на Съвместно командване специални операции. Тактическата група за специални..

публикувано на 03.07.20 в 13:22