Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кметът изпрати доброволци от Пловдив на международно учение

6 – ма доброволци от формированието „Пловдив 112“ заминаха на международно обучение в Турция тази сутрин. Те бяха изпратени от кмета на Пловдив Иван Тотев. 

От днес до 16 септември пловдивските доброволци ще вземат участие в международна учебна тренировка на доброволци - спасители при разрушения от земетресение, което се провежда в град Гьонен. Общо 8 държави – Русия, Китай, Румъния, Турция, Азербайджан, Гърция, Германия и България изпращат своите екипи.

Пловдивските доброволци участват за първи път в подобно обучение, като за целта тръгват с пълно оборудване – въжета, дрон, екипировка, трион, носилки, медицинска раница и т.н. 


Още от категорията

Само 1 нов случай на КОВИД-19 в Пловдив

Само 1 нов случай на болен с коронавирус в Пловдив е регистриран за последното денонощие, съобщи на редовния си брифинг началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски. 16 са новите случаи в страната, 6 от които са в болница.  11 от тях са в София, 3 - в Стара Загора и по 1 в Пловдив и Кърджали. Общо заболелите са 581..

обновено на 08.04.20 в 09:09

Д-р Ангел Кунчев инспектира кооперативните пазари в Пловдив

Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев ще инспектира кооперативния пазар в Пловдив.  Той ще провери изпълнението на противоепидемичните мерки, разписани в заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, според която всяка община трябва да създаде необходимите условия за предотвратяване разпространението на коронавируса..

обновено на 08.04.20 в 09:09

Доброволци на БЧК раздават хранителни пакети на нуждаещи се

От днес Областният съвет на Българския Червен Кръст в Пловдив започва раздаването на хранителни пакети за подпомагане на хората в Пловдивска област, които са в най-голяма нужда. Раздаването на пакетите ще се извършва по предварително направени от Агенция социално подпомагане списъци. Хранителни помощи ще получат хора в крайна нужда, които до..

публикувано на 08.04.20 в 08:54

Таксиметрови шофьори протестират в Пловдив

Таксиметрови шофьори от Пловдив се събират на протест днес по обяд пред зала „Чайка“.  Причините за недоволството им са драстично спадналите обороти на жълтите коли, липсата на клиенти и опасността от масови фалити на таксиметровите фирми.  Шофьорите настояват за помощ от държавата под формата на ваучери за гориво и облекчени условия за работа.

публикувано на 08.04.20 в 07:57

Само 1 нов случай на COVID 19 в Пловдив и областта днес

Само 1 нов случай на COVID 19 в Пловдив е потвърден днес. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването в късния следобед. Той е един от 12-те новорегистрирани пациенти с потвърдена проба за коронавирус, като 7 са в София, 3 в Стара Загора  и 1 в Кърджали. Лабораториите продължават да работят. Така общо от началото на кризата в Пловдив и областта..

публикувано на 07.04.20 в 19:07