Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Бонев дари за Димитровден лакомства за децата в УМБАЛ „Свети Георги“

Футболната легенда Христо Бонев направи поредно дарение от 100 кашона с лакомства на пациентите на четири клиники в УМБАЛ „Свети Георги“.

Дарението, посветено на Димитровден, бе разпределено между пациентите на: Клиника по педиатрия и генетични заболявания, Клиника по детска хирургия, Клиника по кардиохирургия и Втора клиника по хирургия.

Предишното дарение бе през месец август и включваше 200 кашона със сладки и солени закуски, разпределени между 9 клинични звена на болницата. 

По-рано през годината през през юли Христо Бонев дари 100 кашона на 4 клиники, преди това на 1 юни, Деня на детето, още 100 кашона с лакомства бяха раздадени на всички малки пациенти. За националния празник 3 март Бонев дари 77 кашона с опаковани лакомства, а за Цветница – 60 кашона.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Обмисля се 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна

МОН обмисля да предложи 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна, съобщи служебният министър Галин Цоков в Пловдив.  Предложението ще бъде взето днес или най-късно утре, след анализ на всички данни от страната. Тъй като много кметове на общини вече обявиха 2-ри май за неучебен, министърът уточни, че подобно решение на просветното ведомство ще даде..

обновено на 19.04.24 в 13:39

Задържаха двама пияни шофьори в Црънча и Велинград

Двама шофьори са хванати да карат след употреба на алкохол от пазарджишки полицаи през изминалото денонощие, като единият от тях  опитал да избяга.   Около 02.30 след полунощ на улица в пазарджишкото село Црънча автопатрул засякъл криволичещ на пътя „Фолксваген“. След подадения знак със стоп-палка обаче  шофьорът натиснал педала и опитал да избяга..

публикувано на 19.04.24 в 13:39

Арестуваха двама мъже, стреляли от движеща се кола

Двама мъже са задържани за стрелба от лек автомобил по време на движение. Сигналът за изстрели от преминаващ по пътя между Цалапица и Стамболийски автомобил е получен снощи около 20 часа.   Полицията е спряла колата принудително на улица в града. С нея се движели двама криминално проявени мъже от района на Стара Загора. По време на движение те..

публикувано на 19.04.24 в 13:34

Градушка удари Смолянско

Минимална температура от минус 3 градуса е измерена тази сутрин в Пампорово , според информация от Планинската спасителна служба. В района на връх Рожен термометрите отчетоха минус 2,3 градуса, а в Чепеларе - минус 0,8 градуса, съобщиха от Метеорологичната станция на Рожен. Градушка е валяла на няколко места в Смолянска област през..

публикувано на 19.04.24 в 10:54

Асеновград представи проекти за финансиране на спортни обекти

Асеновград представи първите обекти в областта на спорта, за които общината ще кандидатства за финансиране с европейски средства. Първият обект е изграждането на многофункционална спортна зала за бойни спортове и борба. Прогнозната стойност на тази инвестиция е 1,6 млн. лв. Други 300 хил. лв са необходими за ремонта на общинските тенис..

публикувано на 19.04.24 в 10:14