Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Фронтоваци" слагат кални петна върху "патриоти"

Изказванията на депутатите от НФСБ Петър Петров и Валентин Касабов по адрес на децата с увреждания усили напрежението, което и без това предизвика протести след квалификациите, направени  преди време от Валери Симеонов. 

Александър Сиди, депутат „Обединени патриоти“, зам.- председател на ВМРО се разграничи от колегите си като сподели това в социалните мрежи. Ето част от написаното "Разграничавам се от изказванията на мои колеги от НФСБ. Аз, а и всички мои колеги във ВМРО не споделяме начина, по който депутати от НФСБ коментират протестите. .........  Искаше ми се медиите да бяха обозначавали по – точно, че репликите, които разбуниха обществото са направени от "фронтоваци", а не от обобщаващото "патриоти". 

В интервю за предаването "Ден след ден" Сиди обясни, че коалицията  няма механизъм за искане на обяснение от депутатите, може да има изразяване на позиция по неприемливото поведение, разграничаване, извинение, но не и наказание.  

Все пак, държа името ми да не бъде слагано до името на хора, които говорят по този начин.

Като народен представител не мога да се солидаризирам с такива думи, хората имат своите проблеми и право да протестират Те са унизени и обидени от изказванията по техен адрес. Това, което не разбирам е градусът на протестите, отбеляза Сиди, припомняйки , че разговори с протестиращите майки се провеждат от месеци, за първи път от години насам, както самите те признават.

Днес протестите вече са политизирани, отбеляза депутатът. В редиците им се виждат политически лидери, което не е лошо, защото исканията по същество са политически.

Много отдавна протестите на се за гориво и за данък за колите. Имало е много по- тежки години при предишни управления по отношение на цените, но такива протести не е имало. 

Нагнетява се напрежение и ролята на президента допълнително води към разединение, каза още Сиди.

Не виждам какво би могло да попречи на  римейк на събитията от 2013 година, когато правителството падна след протести за сметките за ток. Времето ще покаже.

Чуйте го в прикачения звуков файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

България не е в криза, но Горският дебне зад ъгъла

"Демокрацията в България си функционира, има всички институции – има президент, има правителство, има парламент, няма някаква драма. Това, че в предизборно време, се вдига тонът на разговора, и се започват с номерата, които трябва да ги позиционират по-добре преди изборите, е напълно логично. Няма нищо фрапантно. Проблемът е, че действително, в..

публикувано на 18.04.24 в 16:46

Промените в Конституцията ни хвърлят от казус в казус

Държавата отсъства от доста време, а самата сглобка, която ни управляваше, беше едно уродливо създание. Това коментира пловдивският депутат от „Има такъв народ“ Гроздан Караджов. Той допълни още, че именно тази сглобка ни е довела до служебен кабинет, който е ярко оцветен политически. Затова ИТН също иска вот на недоверие, въпреки че по..

публикувано на 18.04.24 в 15:45
Кметът на общината Павел Михайлов и кметът на Брестовица Мария Манолова (вдясно)

Брестовица може и да има скоро чиста вода

Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов е уверен, че проблемът със замърсената вода в село Брестовица може да се реши до месеци, след като ВиК изгради довеждащия водопровод до селото. Преди 2 дни от МРРБ съобщиха, че рехабилитацията на съоръжението може да стартира, след като Българският ВиК холдинг е отпуснал инвестиционен заем в размер на..

публикувано на 18.04.24 в 14:50

Касовата бележка от пазаруването е нашата застраховка

В подготовка на празничната трапеза разговор в аванс с д-р Андрей Велчев, председател на Сдружението за достъпна и качествена храна за гражданския контрол в търговската мрежа и рисковете пред потребителите при онлайн пазаруването на хранителни стоки.  Сдружението започна проверки в обекти от мрежата за търговия на дребно с хранителни стоки в..

публикувано на 18.04.24 в 10:31

Очаквам още едни извънредни избори до края на годината

„Възраждане“ и без БСП продължават своята линия на опозиционно поведение и видимо са започнали предизборната кампания. Това коментира в предаването „Точно днес“ политологът и преподавател в катедра „Политология“ в СУ „Св. Климент Охридски“ Ружа Смилова . За вота на недоверие към служебния кабинет „Не мога да допусна, че Корнелия..

публикувано на 18.04.24 в 10:28