Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Няма аргументи да се иска оставката на Каракачанов

Смятам, че утре на коалиционен съвет проблемите ще бъдат решени.

Тези въпроси трябва да се решават „очи в очи“, а не през медиите. Който иска да предлага нещо, да иска нещо – трябва да има мъжеството да дойде и да го направи.Това заяви в интервю за Радио Пловдив Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО и български евродепутат по повод ситуацията след оставката в петък на Валери Симеонов. Припомням, че преди дни Волен Сидеров поиска такава да подаде и другия вицепремиер Красимир Каракачанов. Утре на коалиционен съвет на „Обединени патриоти“ се очаква НФСБ да излъчи номинация за вицепремиер.

Не одобрявам оставката на Валери Симеонов. Думите, които каза той, бяха използвани за политически натиск от страна на ДПС. ДПС се е прицелило да извади от управлението силните представители на „Обединени патриоти“. Според мен този натиск успя да извади един от тях. Сега виждате, че БСП, ДПС и господин Сидеров поставят искането и за оставката на Красимир Каракачанов. И аз питам – на какво основание се иска тази оставка? Дали защото той успя да повиши заплатите в армията, дали защото активно работи за придобиване на нова бойна техника и за ремонтиране на старата, дали защото за първи път армията има министър, който мисли за нея 24 часа – седем дни в седмицата?, коментира Джамбазки, който е категоричен, че Каракачанов не трябва да подава оставка от поста вицепремиер, тъй като няма аргументи и логика.

Той подчерта, че ДПС и БСП са се възползвали от легитимния гняв на хората, които се почувстваха засегнати от думите на Валери Симеонов.

Вижте им публикациите в социалните мрежи, вижте участниците в протестите. Почти навсякъде можете да видите работници на транспортни фирми на ДПС, коментира още заместник-председателят на ВМРО.

Цялото интервю с Ангел Джамбазки можете да чуете в звуковия файл.
Още от категорията

Идва първата гореща вълна за това лято, пазете здравето си

Въпреки почти ежедневните валежи през последните дни, прогнозите сочат, че от сряда следващата седмица и у нас се очаква горещо време. Още от понеделник тeмпeрaтуритe щe запoчнaт дa ce пoвишават, a oт cрядa щe ca твърдo нaд 30 грaдуca пo Цeлзий. Горещото време става опасно когато се задържи няколко дни, предупреждава  Зорница Спасова , главен..

публикувано на 18.06.21 в 15:57

Търсим помощта на кабинета за пътя до Чудните мостове

250 000 лева за необходими за възстановяването на разрушения път до „Чудните мостове “ – съобщи в интервю за Радио Пловдив кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев . Пороят от последното денонощие разруши 7-километрова пътна отсечка и поради наводняването на участъка оттам може да се преминава само с високопроходими..

публикувано на 18.06.21 в 15:55

Хората в Брестовица не вярват в данните на РЗИ за водата

От гражданското сдружение "Живот за Брестовица" изразиха съмнение в данните на РЗИ Пловдив за количествата манган в питейната вода на селото. Припомняме, че вчера в интервю за Радио Пловдив доктор Цвета Иванова, директор на дирекция „Обществено здраве“ в РЗИ-Пловдив, съобщи, че от 24 февруари тази година досега във всички проби от водата в село..

обновено на 18.06.21 в 15:41

"Рестартирай Европа" -"сбогом" на пластмасовите прибори от 3 юли

На 3 юли тази година в страните от ЕС, включително и в България, влиза в сила директива 904, ограничаваща използването на определени пласмасови продукти. Пластмасовите  чинии и прибори за хранене, бъркалки, клечки за уши, стиропорените съдове за храна  остават в миналото. Опазването на околната среда през последното десетилетие се превърна във..

обновено на 18.06.21 в 12:49

Северна Македония иска да влезе в ЕС с тоталитарната си идеология

„Целта на България е Македония да бъде част от европейското семейство. Нещо повече – през последните 4-5 години тя положи много усилия Северна Македония да получи тази отворена врата, която и сега в България продължава да е отворена“. Това заяви журналистът и Любчо Нешков. По думите му, във визитата на Зоран Заев в България точно сега – часове..

публикувано на 18.06.21 в 11:03