Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВК Марица победи Берое, загуби първи гейм в НВЛ

Марица (Пловдив) победи за втори път най-близкия си преследвач в Националната волейболна лига – Берое (Стара Загора). Пред близо 800 любители на волейбола в зала Колодрума, „жълто-сините“ се наложиха над „зелено-белите“ с 3:1 (20:25, 26:24, 25:18, 25:17)след 97 минути игра и продължават да са начело в класирането без нито една загубен мач, но вече с един загубен гейм. Старозагорки нямат други поражения дотук, освен двете в сблъсъците си с пловдивчанки.

Гостенките влязоха по-надъхани в мача и бързо поеха инциативата. Първата част предложи повече от едно дълги и красиви разигравания, но играта на домакините като цяло не вървеше. Цял гейм те не успяха да направят нито една точкова блокада срещу три такива за противника. Към края на частта Берое дръпна със солидна разлика, а бившата състезателка на Марица Радостина Маринова заби за крайното 25:20. Шампионките реагираха мигновено, с отлични прояви в нападение от страна на Мирослава Паскова и Нася Димитрова. Заработи и блокадата и при 14:7 във втория гейм момичетата на Иван Петков вече имаха сериозна преднина. От другата страна на мрежата обаче отново се разигра Ради Маринова и резултатът бе изравнен при 19:19. Старозагорки удържаха фронта до 24:24, след което с блокада на Александра Миланова и добре насочена топка с две ръце от Нася Димитрова, домакините взеха гейма.

Мощно начало за Марица в третата част доведе до впечатляващ аванс от 13:3. Волейболистките на Петър Дочев отново успяха да се окопитят, но само колкото да намалят изоставането си до три точки. Марица отново се изтреля далеч напред – до геймбол при 24:16, преди да затвори частта при убедителното 25:18. Първата половина на четвъртия гейм премина под лек превес на Зелено-белите. След 14:14 Жълто-сините започнаха да трупат преднина, за да се стигне до колосалната блокада на Паскова, с която бе сложена точка на спора при 25:17.

Мира Паскова стана топреализатор на мача с 23 точки за победителките. Нася Димитрова добави 16, четири от които от блокада. Най-резултатна за Берое беше Ради Маринова със 17 точки.

Марица води във временното класиране вече с 10 победи от 10 мача и актив от 30:1 гейма. Берое остава втори със седем победи от девет изиграни срещи.

В следващия 11-ти кръг от НВЛ, шампионките гостуват на ЦСКА (София) в зала „Васил Симов“ на 15 февруари (петък) от 16:00 часа.

Два дни по-рано, в сряда от 18:00 часа, момичетата посрещат Перун (Варна) в Колодрума за първи четвъртфинален мач от турнира за Купа България.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
стадион

Кметът подписва с МРРБ за стадионите на "Ботев" и "Локо"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров ще подпише днес договори с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за довършването на стадионите на "Ботев" и "Локомотив". Това съобщи градоначалникът на пресконференция в общината.  Държавата отпусна допълнителни средства за строежа на двете спортни съоръжения. За стадион "Локомотив" за..

публикувано на 29.03.24 в 12:09

Задава се първоаприлско „Алтер его”

Брой 332 на нашия радио-пърформанс ще звучи около Деня на лъжата – преди него, на самата дата и веднага след нея. Не ви лъжем. Ако не вярвате, проверете сами. В предаването ще отбележим 134-тата годишнина от рождението на големия български хуморист Чудомир. Ще разговаряме с Калин Василев, който пък е актуалният лауреат на Националната награда за..

публикувано на 29.03.24 в 11:23
Григор Димитров ликува

Гришо разби №2 в света Алкарас за полуфинал в Маями

Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира от сериите „Мастърс 1000“ в Маями за първи път в  кариерата си. Най-добрият български тенисист изигра един от най-силните си мачове изобщо и надигра водача в схемата и номер 2 в световната ранглиста Карлос Алкарас с 6:2, 6:4 за час и 34 минути.  "Той ме накара да се чувствам, сякаш съм на 13..

публикувано на 29.03.24 в 07:45
Георги Николов

Шестима национали се завърнаха в "Ботев"

Футболистите на Ботев (Пловдив) Георги Николов, Атанас Чернев, Димитър Папазов (България U21), Матвей Игонен, Йонас Тамм (Естония) и Фаустас Степонавичюс (Литва U21) се завърнаха от своите участия за националните си отбори и подновиха занимания на клубната база днес. Днес играчите проведоха редовно занимание със своите съотборници в „жълто-черно“ на..

публикувано на 28.03.24 в 17:15

Съдийски назначения 26-ти кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви назначенията за двубоите от 26-ия кръг в Първа лига. Дербито между Локомотив Пловдив и Лудогорец бе поверено на Ивайло Стоянов - Сватбата. Срещата между Ботев Пловдив и Черно море ще бъде ръководена от Валентин Железов. Любопитното е, че точно същите арбитри свириха срещите на пловдивските тимове в миналия кръг, а..

публикувано на 27.03.24 в 10:00