Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

11 семейства с подписка срещу шума и сигнал до кмета на "Източен"

Съседи на бунт срещу шума от климатиците на търговски център

Собственик на търговския център е бившият кмет на Неделино Стоян Беширов

| обновено на 21.02.19 в 13:38
Блокът на бул. „Цариградско шосе“ 18
Снимка: Радио Пловдив

Живеещи на бул. „Цариградско шосе“ 18 в Пловдив недоволстват от шума и вибрациите на климатичната инсталация и аспирацията на новопостроен търговски център в непосредствена близост до 9-етажния блок.
 

„Обектът е собственост на бившия кмет на община Неделино Стоян Беширов. В него се намират магазин и ресторант, чиито климатици и аспирация пораждат ужасен шум. Толкова е силен, че дори при затворени врати и прозорци не мога да стоя спокойно в стаите, които гледат към ресторанта“, разказа Марияна Янчева, която живее в непосредствена близост до обекта.

До момента 11 семейства са направили подписка срещу търговския комплекс и са подали сигнали до Общинския инспекторат и до кметство „Източен“, а тази сутрин г-жа Янчева е депозирала жалба и в Регионалната здравна инспекция.

„Сигналът на госпожата за шума е препратен към Инспектората. Колкото до въпроса защо климатиците са поставени там - така е според плана и строителното разрешение, одобрено от Голяма община“, обясни кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков.

„Нямаме правомощия да измерваме шума вътре в жилище, но навън не сме констатирали отклонения от нормите“, заяви шефът на инспектората Ангел Славов.

Марияна Янчева
Още от категорията

Пламна грип във ферма за патици в Раковски

Българската агенция по безопасност на храните констатира първо огнище през 2020 година на Инфлуенца по птиците в България. Националната референтна лаборатория  потвърди огнище на високопатогенна Инфлуенца H5N8 в животновъден обект за отглеждане на патици в Раковски. В момента на регистриране на огнището във фермата се отглеждат 5 830..

публикувано на 17.02.20 в 14:43

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 17.02.20 в 13:40

Селските кметове предадоха на Иван Гешев сигнали за корупция

На срещата на главния прокурор Иван Гешев със Сдружението на кметовете на малките населени места в Съдебната палата присъстваха над 20 кметове. Припомняме, че тя  се проведе по настояване на кметовете. Кметът на Калофер Румен Стоянов, председател на сдружението, заяви, че срещата е заради сигнали за корупция, останали без последствия повече..

обновено на 17.02.20 в 13:40

Арестуваха много пияна шофьорка, носила и синтетична дрога

Полицията в Пазарджик задържа 42-годишна жена, седнала зад волана след употреба на солидно количество алкохол. Тестът с дрегер отчел 2,5 промила алкохолна концентрация в кръвта й.  Леката кола на пазарджиклийката била спряна рано сутринта вчера на бензиностанция на изхода на града. При проверката на автопатрула от сектор „Пътна полиция“ се..

публикувано на 17.02.20 в 13:39

Арестуваха двама, обирали монетите от фонтана на Бачковския манастир

Двама мъже са арестувани докато крадат монети от фонтана на Бачковския манастир. Кражбата е забелязана от 19- годишен посетител на обителта, който подал сигнал в полицията.  Задържаните са 22- годишен мъж от Асеновград и 6- години по- голям от него жител на Садово. И двамата са криминално проявени. В момента те са задържани за 24 часа като случаят..

обновено на 17.02.20 в 13:22