Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Мюзикълът - шедьовър "Ах, този джаз" в "Звукът на киното"

| обновено на 26.07.20 в 14:53

"Звукът на киното" ще ви предложи тази събота спомен за изключителния филм на Боб Фос "Ах, този джаз"! Пълната версия на музиката от саундтрака ще чуете, както обикновено, след  новините в 8.00 часа.

Вдъхновил поколения зрители и множество творци, “Ах, този джаз” е признат за един от великите филми на киното. Не само музиката, но и хореоргафията на този мюзикъл е впечатляваща и вълнуваща. 

Четири са наградите “Оскар” '79 за "Ах, този джаз" - за монтаж, музика, сценография и костюми. Освен това -  Кан '80 - “Златна палма” и две награди на Британската академия – за операторско майсторство и монтаж, допълват неговата история, като свидетелстват за безспорно позитивната оценка на критика и зрители към качествата на лентата.

Автор на музиката на признатия за един от най-възхитителните мюзикъли в историята на киното "All that jazz" е Ралф Бърнс. И така, както казва и главният герой във "Ах, този джаз" Джо Гидиън":  “Време е за шоуто, хора!” 

All That Jazz - The Opening
Take Off With Us - All That Jazz (1979

Галерия

Още от категорията

"Точно днес" започва лято 2021

На 21 юни идва астрономическото лято и отмерваме най-дългия ден в годината.  Посвещаваме част от темите "Точно днес" на Свети Дух. Говорят х ората от село Дедево за празника им, в репортажа на Екатерина Костова  За празника на община Калояново говорим с и.д. кмета  Веселин Бонов , който бе избран на този пост до провеждане на избори. Картата на..

публикувано на 20.06.21 в 15:45

Гласовете ви чувам в Клуб "Неделя"

People of Maha е  българо-бразилски проект, който преди 3 години събира 3 момичета в софийска алтернативна рок група със своя авторска музика и огромна любов към сцената. Дефинират музикалния си стил като ретро-футуристичен рок с вдъхновения от поп, класически рок, блус, хард рок и други. Днес в предаването ще ви срещнем с младите дами от групата, за да..

публикувано на 20.06.21 в 12:15

Доц. Красимира Кръстанова в "Добро утро, ден!"

Доц. д-р Красимира Кръстанова – преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“, културен антрополог и дългогодишен декан на Философско-историческия факултет,  гостува в рубриката „Добро утро, Ден“. Тя е уверена, че знанието винаги може да ни помогне да действаме по-разумно, ако познаваме както хората, така и отношенията между тях, тъй като  всяко..

обновено на 20.06.21 в 11:27

Неделно с „Шейкър“

Времето, винаги, налага своите промени. Този път, става дума за начина ни на живот. Ще си говорим за „живите места“ на България. Това е нов термин, засега. Свързан с живота, извън големия град. Коментираме темата с Гавраил Гавраилов, социолог, изследовател и автор на няколко книги за селски туризъм. Гостува ни и режисьорът Андрей Христозов, за..

обновено на 19.06.21 в 16:15

Време за изпити и рейтинги „Ден след ден“

Последният ден на работната седмица приключва с важната за седмокласниците „малка матура“ по математика, която заедно с оценката по български език и литература са вход за желаната гимназия. С фото финиш приключва и първата от четирите седмици предизборна кампания на партиите за предсрочния вот на 11-ти юли. А дни преди лятото официално да се..

публикувано на 18.06.21 в 14:34