Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На последното стъпало от седмицата "Ден след ден"

В петък следобед  с темите и коментарите  до 17 часа.

 „Апартамент гейт“  или скандала с имотите на властта- между оставките, новите назначения  и наближаващите евроизбори - докъде може да стигне? Говорим с журналиста Стояна Георгиева и с депутата от ГЕРБ Спас Гърневски.

Пловдивските теми.

Президентите на България и Германия Румен Радев и Франк-Валтер Щайнмайер в Пловдив. За визитата, за немските инвестиции и за българо-немските отношения ще научим от  Антония Попова.

Министър Красимир Вълчев и президентът на КНСБ Пламен Димитров за предизвикателствата, които поставя дигитализацията и образованието пред пазара на труда – репортаж на Живка Танчева.

 Студентите медици, членове на Асоциацията се събират на тридневна среща в Пловдив – за акцентите в дискусиите и новата Наредба за специализациите ще чуете от разговора на Неда Велкова с Калина Ананиева, организатор на форума.

Хайдути и комити в „Музей на открито“ – за една от атракциите в програмата на  юбилейните тържества на ОИ „Старинен Пловдив” през април, организирана от „Комитет Родолюбие“ ще ни разкаже  инж  Сава  Куфаров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Идва ли по-добро „Точно днес“?

Надеждата умира последна. Тази максима важи с пълна сила за политиците, които смело предизвикаха избори 2 в 1. Кой ще спечели и кой ще изгуби? И кой ще плати „цената“ на сглобката? Отговорите търсим във второто утро на седмицата, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Лидерите и знакови лица на „Продължаваме промяната“ Асен Василев,..

обновено на 15.04.24 в 16:59

Политика и (без)духовност "Ден след ден"

В политическото пространство у нас няма "мръсни" и "чисти" политици. В България властта е свързана с много пари кеш и политическите сили са причастни. За а-моралните заявки за ново управление говори политологът Боян Стефанов , член на Младежкия консервативен клуб. Напрежението между Иран и Израел продължава да ескалира. Какво може да се..

публикувано на 15.04.24 в 15:02

"Вход свободен" в плен на пролетта

Вчера човечеството пак се изправи на нокти от ужас, че финалът на всичко е близо, но слава богу, тревогата се оказа напразна! Знаете ли, мисля, че отново на косъм прескочихме трапа и  сега ще ни се наложи да живеем до края на живота си, колкото ни е писан.  Затова, приятели, носете си новите дрехи, както е казал поетът, радвайте се на пролетта,..

обновено на 15.04.24 в 13:23

"Добро утро, Ден" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

публикувано на 15.04.24 в 12:57

Нагоре по температурната скала "Точно днес"

Ден след атаката на Иран срещу Израел и дадените дотук категорични сигнали от САЩ за подкрепа на Израел, но и че не биха подкрепили ответни удари, светът осъмна с нов пункт на неизвестност и тревожни питания. Часове по-късно Съветът за сигурност на ООН обяви, че се събира извънредно след атаката, по искане от страна на Израел, заради сериозната заплаха за..

публикувано на 14.04.24 в 17:37