Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Изложбата за Търновската конституция гостува в Пловдив

Изложбата „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция“ гостува в Пловдив.  Откриването е в  Дома на културата „Борис Христов“. 

Домакин на събитието е областният управител Здравко Димитров. 

Експозицията е подготвена по инициатива на Народното събрание със съдействието на Държавна агенция „Архиви“ и  се представя през цялата година в областните градове в страната. 

В нея са представени исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното събрание, портрети и документи за тяхната дейност. 

Показани са моменти от работата върху Търновската конституция, както и развитието на конституционния процес на фона на историческите събития, които го следват.

Още от категорията

ВиК ремонт затваря част от ул. "Даме Груев" в район "Южен"

Заради авариен ремонт на магистрален водопровод  се наложи спиране на движението на моторни превозни средства по ул. „Даме Груев” в участъка от ул. „Пере Тошев” до ул. „Охрид”.  Очаква се пътят да бъде отворен в 15:00 ч. Определен е временен маршрут на автобусите по линия №37 от градския транспорт”, информират от ОП „Организация и контрол на..

публикувано на 18.05.22 в 10:28

Междуградските автобуси спряха, градският транспорт в Пловдив работи

Спрени са всички автобуси от автогара Юг . Заради протеста не се издават билети за курсовете по всички направления до 17 часа.  Част от пътниците останаха изненадани от новината за протеста на превозвачите и търсиха алтернативен превоз. Телефоните на автогарата непрекъснато звънят за информация какво се случва с автобусите.  Градският..

публикувано на 18.05.22 в 10:27

Камиони протестират на Асеновградско шосе, движението не е спряно

Камиони започнаха да се събират на Асеновградско шосе още преди обявения час за протеста в 9.30 часа. Шофьорите поставят плакати с надпис "Национален протест" и трибагреници върху камионите .  В началото имаше 10-тина камиона. Те се нареждат в крайната дясна лента на входа към Пловдив от Асеновград, след кръговото кръстовище с околовръстното шосе...

обновено на 18.05.22 в 10:25

Заработи фонтанът до Водната палата в Пловдив

Фонтанът в кръговото кръстовище до Водната палата в Пловдив вече работи.  Около 10 хиляди цветя червен пламък засаждат около него служители на „Градини и паркове“, тъй като на този ярък фон водните струи изпъкнат по-ясно. От общинското предприятие припомнят, че от месец насам поетапно пускат всички фонтани в града. Преди това се прави..

публикувано на 18.05.22 в 09:48

Община "Родопи" тегли кредит за ремонт на улици и осветление

Община „Родопи“ планира да изтегли кредит от 6,7 милиона лева, с които да ремонтира централни улици по селата и да подмени изцяло осветлението в 14 населени места. Заемът ще се изплаща 10 години, уточняват от общината.  Предложението предстои да се обсъжда и гласува на предстоящата сесия на Общинския съвет в края на месеца, каза председателят на..

публикувано на 18.05.22 в 09:00