Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Паркът зад хотел "Санкт Петербург" ще бъде запазен

| обновено на 06.05.19 в 17:10

Разпоредил съм на кмета и на областния управител в плана на Пловдив теренът зад хотел „Санкт Петербург“ да остане парк и да бъде озеленен. Това каза премиерът Бойко Борисов на протестиращите в защита на незастроения имот, който е частна собственост. Той припомни, че се е сблъсквал с подобни "частни паркове" в София.

Обещанието му бе посрещнато с аплодисменти от хората.

Районният кмет Ральо Ралев също увери гражданите, че разрешение за строеж няма да се дава на собственика на терена Байрям Солак.

От Инициативния комитет заявиха, че ще присъстват на предстоящата общинска сесия, за да защитят парка.

Бойко Борисов обясни, че кметът Иван Тотев не присъства на срещата, защото в момента е на важни преговори, към които ще се присъединят той, както и вицепремиерът Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов.

Той съобщи, че ако преговорите бъдат успешни, веднага започва строителството на Околовръстното шосе.

Намекът на Бойко Борисов идва в момент, в който се чака автомобилният гигант Фолксваген да реши къде да изгради новия си завод. Галерия

Още от категорията

Градски автобус в Смолян събори спирка

Автобус на градския транспорт събори метален навес на спирка в Смолян, съобщиха очевидци. При инцидента няма пострадали, тъй като по щастлива случайност на спирката не е имало хора. Снимки с повалената от автобуса спирка са разпространени в социалните мрежи. От транспортната фирма обясниха, че металната конструкция не е била добре укрепена и е паднала,..

публикувано на 25.09.20 в 16:36

Откриха незаконен цех за олио в село Труд

Пловдивската полиция откри незаконен цех за производство на олио и склад с хранителни стоки с изтекъл срок на годност в село Труд.  Незаконният цех е открит при съвместна проверка между служители на „Икономическа полиция“ и на районното управление в Труд. Те заварили работник да приготвя олио в бидон.  63-годишен мъж е собственик на..

обновено на 25.09.20 в 14:20

22 деца от ДГ "Марица" в Пловдив са под карантина, учителката им с Ковид-19

Учителка от детска градина в Пловдив и семейство преподаватели в училище в Хисар са сред новите случаи на заразени с коронавирус в областта.   Учителка  от  3-та група в ДГ „Марица“ е поставена под карантина след като вчера е дала позитивен резултат зца Ковид-19.  22 деца, които са били контактни със заразената учителка, са карантинирани с..

обновено на 25.09.20 в 13:49

Ремонтират улици в Първенец

Шест улици в село Първенец ще бъдат ремонтирани и преасфалтирани. Общата им дължина е над  един километър като за ремонта Община „Родопи” е отделила 740 хиляди лева. Три от улиците „Васил Коларов“, „Пролет“ и „Петър Берон“ са в района на училището като ремонтът ще промени и организацията на движението за следващите два месеца. За този период,..

публикувано на 25.09.20 в 12:08

Мъжът, нахлул с пистолет и нож в МЦ "Тримонциум", отива на съд

Прокуратурата предаде на съд с обвинителен акт 58 годишния мъж, който на 31-ви януари нахлу с нож и пистолет в медицински център "Тримонциум".  Тогава Бисер Хънтев заплаши с убийство съпругата си, работеща на регистратурата в лечебницата  и двама полицаи, притекли се на помощ.   Оказа се, че той  е  изпаднал в агресивно състояние, воден от..

публикувано на 25.09.20 в 12:02