Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

До края на юни ще постигнем консенсус за цената на F16

Снимка: Севдалин Палаузов, Радио Пловдив

Няма да подпишем договор, който е неизгоден за България, заяви в Пловдив министърът на отбраната Красимир Каракачанов по повод преговорите с американската страна за покупката на новия изтребител Ф-16.  

Министърът призна, че преговорният процес е забуксувал заради непреодолими засега различия за цената на самолетите. 

Той обаче изрази увереност, че до края на юни ще се постигне консенсус, за да могат новите F-16 Block 70 да пристигнат у нас най-рано през 2023 г. 

Чуйте в интервюто на Севдалин Палаузов как военният министър коментира и критиките на президента Румен Радев, затова че преговорите с американската страна са били предварително обречени.


Още от категорията

Кризата с COVID 19 не е здравна, а политическа и икономическа

Здравите, а не болните да бъдат карантирани - няма такъв пример в света през всички тези 2 хиляди години на епидемии!  Така бившият евродепутат д-р Антония Първанова, работила в един от най-големите вирусологични институти във Великобритания, коментира мерките не само в България, а и на много места в ЕС и света, хората да бъдат..

публикувано на 08.04.20 в 17:08

Най-важният въпрос е за какво са взети 75 млн. лв. от ББР

Премиерът не можеше да да замълчи и да прости такава грешка, това е сериозна грешка , така  финансистът Кольо Парамов коментира решението  от тази сутрин на  премиера Борисов да се уволни целия борд на Българската банка за развитие. Причината – отпуснатия от банката заем от 75 милиона лева на фирма с приходи от 2 хиляди лева...

публикувано на 08.04.20 в 16:03

Ангел Кунчев: Не отменяйте почивките си през юли и август

Главният държавен санитарен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев призова хората да не бързат да отменят резервациите си за летни почивки през юли и август заради коронавируса. Голямото предизвикателство пред страната са предстоящите празници - Цветница и Великден. "Един страх имам, ако се успокоят малко хората и дойдат двата празника, можем да..

обновено на 08.04.20 в 14:43

Политиците у нас имат леки наченки на самоосъзнаване

Наблюдаваме словесна престрелка между „Дондуков“1 и „Дондуков“ 2. Това заяви в интервю за Радио Пловдив политологът Любомир Стефанов, който коментира последните изяви на Румен Радев, който вчера посети болница „Пирогов“. Президентът призова депутатите да дарят заплатите си и за март. „Уважаеми народни представители, дарението за мен е личен..

публикувано на 08.04.20 в 10:45

Лекарите в "Столипиново" най- добре познават пациентите си

Доброволци в условия на Covid-19.  Истински пример в това отношение дава доктор Жанет Демирева, общопрактикуващ лекар и човек, който се зае с осигуряването на медицински персонал за кабинета за пациенти със съмнения за коронавирус в квартал „Столипиново“. Той беше разкрит вчера. Дежурства в него дават медиците от практиката на доктор Демирева, а..

публикувано на 08.04.20 в 10:13