Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ранно Утро с "Шейкър"

| обновено на 16.06.19 в 10:44

В неделя сутрин , посрещаме  онази част от аудиторията ни, която обича да се наслаждава на тишината и спокойствието на града, и отнема от минутите си за сън в почивния ден, в името на прекрасното усещане за прохлада, малко преди жегата да завладее телата и умовете ни отново.

Добри практики за успешно начало на деня и последни открития в областта на здравословното, очаквайте от „Мултивитамин“!

„Пловдив - древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство“ ни пренася в миналото на Пловдив като пресечна точка на различни култури – от времето на траките до наши дни. За събитията част от фестивала, разговаряме с Димитър Спасов – председател на сдружение ДУКС Антика и съорганизатор на „Пловдив – древен и вечен“.

Среща с Невена Митрополитска и нейния втори роман „Дарът“ –събитието е част от програмата на седемнадесето издание на фестивала "Пловдив чете". За книгата, за посланията и всичко свързано с писането и четенето – очаквайте разговора ни с авторката Невена Митрополитска и с модератора на събитието -  Олга Клисурова.

„Звездна диагноза“ разкрива шансовете ни за любов през лято 2019.

Започваме след новините в 7.


Още от категорията

Пролетни настроения в извънредно положение „Точно днес“

Историята ни напомня, че преди 160 години в Цариград се провежда първата църковна служба на български език. Така се поставя началото на борбата за църковна независимост и отделяне на българската църква от гръцката патриаршия. Тържествената литургия е отслужена в храма „Свети Стефан“ от епископ Иларион Макариополски. „Точно днес“ ще говорим..

публикувано на 02.04.20 в 17:01

Време и натрупвания "Ден след ден"

Попада ли коронавирусът върху храната? Колко рискови са продуктите, които пазаруваме в режим на карантина? Какво показват засилените проверки в хранителните магазини в Пловдив? Какво инспекторите „гледат под лупа“? Отговорите очакваме от д-р Камен Янков , директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив. Загива ли..

публикувано на 02.04.20 в 14:59

"Звукът на киното" носи музика на "Queen" точно "Като рицарите"

Филмът на Брайън Хелгеланд  "Като рицарите"/A Knight's Tale   ще ни донесе чудесни спомени с прекрасната музика и гласовете на легенздите от "Queen и Роби Уйлямс.  Защото именно музикантите от британската група, без отишлия си твърде рано Фреди Меркюри, влизат заедно с Роби в студио, за да запишат кавъра на "We Are The Champions", станал..

обновено на 02.04.20 в 14:00

За страданието и спокойствието във „Вход свободен“

Както винаги, се опитваме да съхраним себе си. Днес във „Вход свободен“, говорим за „натиск на страданието“. Това е термин от социалната работа, но идеално ни се вписва в настоящата ситуация. Коментираме с фамилния консултант Динка Колева. С писателят Любомир Розенщайн, аналазираме онова пускане по течението и докъде може да ни доведе...

обновено на 02.04.20 в 12:57

Извънредно и не съвсем „Точно днес“

Забавихме темпото. Най – после. На тази цена ли ? Скърца, свива се, плаши се – животът ни.  Но запазвайки и надежда,  и смисъл. „Точно днес“: Маските паднаха  - по желание, но  извънредното положение  продължава.  Какви лица и дела  показват политиците и хората в тази ситуация.  Коментар на политолога Страхил Делийски . В..

публикувано на 01.04.20 в 17:20