Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В "Ден след ден" - от изтребителите до Роженския събор

Снимка: Peika.bg

Депутатите одобриха сделката за новите изтребители F 16. „За“ договора гласуваха ГЕРБ, ДПС, ВМРО и 2-ма независими, а „против“ се обявиха БСП, НФСБ, „Атака“ и ВОЛЯ. Сделката за новите изтребители ще коментираме с ген. Симеон Симеонов, бивш командир на ВВС и сега депутат от ДПС.

А дали България ще може да си позволи на плати накуп над 1,2 милиарда щатски долара, колкото е прогнозната цена на сделката, ще питаме финансовия анализатор Светозар Гледачев.

Ценни стенописи откриха служители на район „Централен“ в къщата на Драган Калофереца в Стария Пловдив. За откритието ще ни разкаже Веселина Пеева, която разговаря с кмета на района Георги Стаменов. 

Елена Крушкова ни среща с младо семейство от Украйна, което помага на хора, попаднали в капана на наркотиците. Димитрий и Екатерина Карпови от 2 години имат център за лечение на зависимости в Пловдив, а отскоро – и в други градове.

Емилия Куюмджиева ще разкаже и за кръводарителска акция в Асеновград.

Ще отидем и до Роженските поляни, където днес бе открит 3-дневният събор на народното творчество и животновъдство „Рожен – наследство в бъдещето 2019“. Емоционалният разказ ще е на колегата Николай Чапански


Още от категорията

За доброволците и кризите „Точно днес“

Живот в криза. Не броим дните от началото на извънредното положение, но търсим добрите примери в трудни времена. В утринната програма на 8 април ще чуете: Доброволци в условия на Covid-19. По темата говорим с доктор Жанет Демирева , която доброволно застана на пост в новооткрития кабинет за пациети със съмнения за коронавирус в район..

публикувано на 07.04.20 в 16:52

"Ден след ден" в Световния ден на здравето

От днес заработи изнесен кабинет в ДКЦ – Изток, за болни със съмнения за коронавирус. 13 лекари и 8 медицински сестри са включени в графика на филтърния кабинет, стана ясно на днешното заседание на Областния кризисен щаб. Проследи го Антоанета Петричанска . Спешни мерки предприема община Сопот, за да спаси местната болница за долекуване..

публикувано на 07.04.20 в 14:06

Фестивалът на здравето във „Вход свободен“

В деня на здравния работник, темата е здраве. Фестивалът „Здравей, здраве“, за 11-та поредна година, тази събота и неделя. Входът е свободен, а събитието се случва онлайн. Аида Марковска, разказва. В последния месец, вярвам, имаме и повече време за четене. Различните литературни жанрове, имат своето конкретно въздействие върху нас. Д-р..

обновено на 07.04.20 в 09:33

"Точно днес" за сигналите в криза

В условията на  извънредното положение продължаваме да информираме за:  нови инициативи, промени в ход и празник насред пандемия. С д-р Иван Маджаров , председател на БЛС ще коментираме в деня на работещите в здравеопазването: как болниците ще се справят с 85% от очакваните средства. Тази мярка идва след свитата дейност на лечебниците заради..

публикувано на 06.04.20 в 16:34

Криза и възможности "Ден след ден"

Болниците ще получат финансова подкрепа заради силно свитата възможност да обслужват пациенти по време на карантината. Надзорният съвет на Здравната каса обсъжда варианта те да получат 85 на сто от очакваните постъпления. Как се справят общинските болници в тази ситуация-за това ще разговаряме с д-р Неделчо Тотев, председател на тяхното сдружение...

публикувано на 06.04.20 в 14:53