Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

И без Тотев Пловдив може да се управлява като при Тотев


Лидерът на ДСБ в Пловдив Йордан Иванов смята, че големият въпрос пред пловдивчани е не дали Тотев си тръгва от общината, а дали  големите проблеми на Пловдив като корупцията, управлението на трафика, презастрояването, неефективното използване на парите също си тръгват с него. Отговорът е не. Тотев си тръгва, но след него остават проблемите. 

Според Иванов тежката политическа задача пред следващия кмет ще бъде да се разграничи от Тотев. Ако той е от ГЕРБ и се разграничи от управлението на Тотев, ще  загуби политическото доверие на централата си и няма да получи гласовете на ГЕРБ. В противен случай новият кандидат трябва да подкрепи всички порочни практики и общината ще продължи да се управлява, както досега.

Дясното в лицето на ДСБ и Демократична България се интересува от пловдивчани и тяхното мнение, каза още Йордан Иванов. 

Последователни сме да назоваваме проблемите на града и да предложим решението им. Пловдивчани трябва да гласуват за експертно подготвените хора, а не за политическата посредственост.


Още от категорията

Правителството трябва да изкара пълен мандат

В структурите, а и на ниво на областните координатори на ГЕРБ не виждаме никаква логика във вариант правителство без Бойко Борисов. Още повече, че след няколко месеца ще има редовни избори. А и на фона надействията на това правителство през годините, няма обективна причина за такова действие. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Иван Тотев,..

обновено на 06.08.20 в 14:09

С над 40% спад на туризма в Пловдив заради Covid-19

Пловдив трябва да развива определени видове туризъм, заяви вицепремиерът Марияна Николава днес в общината. Тя посети кмета Здравко Димитров и представителите на туристическия сектор.  "В културната столица освен туризъм за историческите важни обекти трябва да се заложи и над поклоннически и шопинг туризма. Също така важен занапред ще е и..

обновено на 06.08.20 в 14:08

Случай на Ковид - 19 затвори община "Марица" до понеделник

Заради служителка с коронавирус затвориха до края на работния ден утре сградата на община Марица. Заместник-кметът Петър Минков уточни, че всички служители са пуснати по домовете и тече пълна дезинфекция на всички помещения.  Служителката с коронавирус не работи с граждани, уточни зам.-кметът.  Жената се чувства добре, имала е 2 дни..

публикувано на 06.08.20 в 12:15

По-неблагоприятен вариант ще са предсрочни избори

„Изненада беше самото спешно свикване на националната конференция на ГЕРБ. Иначе посланията вече бяха тествани в последните три седмици. Тя се организира и като отправяне на знак към обществото, че протестите в столицата и в други градове на страната, не са единственото лице на ситуацията в държавата, а има и друга страна“, това заяви в..

публикувано на 06.08.20 в 11:18
Проф. Антоанета Христова, директор на Института за изследване на населението и човека (ИИНЧ) към БАН

Възможен е кабинет без Бойко Борисов до изборите

Месеци в пандемия,  месец в протести,  доказано тежка година с двете двойки и две нули.  Търсим още измерения на лятото с протест, под знака на последните нагласи на българите, очертани от социолозите с идеята да се гласува. Политическият психолог проф.  Антоанета Христова  коментира недоволството, тенденциите пред новите формации и пред властта...

обновено на 05.08.20 в 10:14