Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кричим празнува 50 годишен юбилей като град

Кричим празнува 50 години от обявяването си за град в продължение на 4 дни. След днешните спортни състезания на местния стадион, в неделя пред читалището ще се проведат кулинарна надпревара за деца под наслов „Малък ГОЛЯМ майстор – готвач" и ревю на приказни герои.

Програма са подготвили театралната и музикалната трупи от читалището, както и  творчески състави от Дневния център за стари хора. За празничната атмосфера ще се грижат музиканти и певци като Тони Димитрова, победители в музикални ТВ формати,  гласът на Пирин Николина Чакърдъкова и още много артисти и приятели на Кричим. 

Празничната заря ще е във вторник от 23:00 часа, съобщават от общината.


Още от категорията

Втора паралелка в Пловдив учи онлайн заради първолак с COVID-19

Още една паралелка в Пловдив излиза в режим на онлайн обучение от днес. Причината е положителна проба на COVID-19 при първокласник от СУ "Св. Константин Кирил Философ".  23-ма ученици, класният ръководител и учител в занималнята са контактните на 6- годишния първокласник от  СУ „Св. Константин Кирил Философ“ Пловдив, който е Ковид – 19,..

обновено на 21.09.20 в 17:10

Калофер събра кметове на протест, премиерът им обеща финансов реванш

Мълчалив протест на кметове по проблемите на малките населени места започва в Калофер Сдружението на кметовете на кметства.  „ Днес в протеста решихме да учсатва само Управителният съвет на сдружението, 23 души ни е Управителният Съвет, от всички краища на държавата. Радваме се, че всички ще присъстват днес“, обяви в предаването „Точно днес“..

обновено на 21.09.20 в 17:10

Арестуваха четирима, отвлекли, пребили и ограбили пловдивчанин

Четирима души са арестувани за отвличане и грабеж на 44-годишен мъж. Престъплението е извършено около 1 часа след полунощ в събота,  19 септември.  Тогава в дома на мъжа позвънили двама от похитителите. Домакинът разпознал единия от тях – 22 годишен мъж, с когото имали стар имуществен спор.  Нападателите го издърпали насила навън и го вкарали в..

публикувано на 21.09.20 в 16:19
Атанас Чернаев, директор на Инспекцията по труда в Пловдив

Инспекцията по труда в Пловдив откри нарушения в три фирми

Дирекция „Инспекцията по труда“ Пловдив се включи в екшън ден, който се провежда в цялата страна от служители на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ проверяват работодатели при който през последните години са установявани на случаи на работа без трудов договор.  В рамките на акцията в Пловдивска област се проверяват 13 работодатели...

публикувано на 21.09.20 в 16:13

ГЕРБ и "Кауза Пловдив" искат и.д. шеф в Онкото вместо д-р Цветков

21 общински съветници от ГЕРБ и Кауза Пловдив предлагат управителят на КОЦ-Пловдив д-р Парашкев Цветков да бъде освободен от поста и на негово място назначен временно изпълняващ длъжността до избора на титуляр.  Проектът им за решение е включен в дневния ред на сесията на местния парламент в четвъртък.  Позицията на двете групи идва, след като на..

публикувано на 21.09.20 в 15:00