Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев с трудно 2:1 над последния Витоша (Бистрица)

Ботев (Пловдив) постигна трудна победа с 2:1 над Витоша (Бистрица) в среща от 7-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на "Футболен комплекс Ботев 1912", а в герой за "канарчетата" се превърна Марко Перван, реализирал и двете попадения за пловдивчани.

Наставникът на "жълто-черните" Желко Петрович не можеше да разчита на контузения Тодор Неделев, както и на Антонио Вутов, който също бе с болки. След дълго лечение на контузия в игра се завърна Джонатан Перейра, а като титуляр стартира юношата Станислав Шопов.

В 3-ата минута Александър Тонев отправи удар отляво по атаката на Ботев, но вратарят на гостите изби с крак. В ответната атака Запро Динев надбяга бранител на "канарчетата" и стреля от чиста позиция, а Георги Аргилашки се намеси по най-добрия начин и парира изстрела.

В 9-ата минута Илия Димитров засече центриране отдясно, а Родни Клустър изби пред голлинията. Последваха удари на Фернандо Виана и Александър Тонев, които бяха спасени от вратаря на бистричани.

В 22-ата минута "канарчетата" откриха резултата. Станислав Шопов центрира отлично на задна греда от свободен удар, където непокритият Марко Перван от въздуха прати топката в мрежата - 1:0. 

В 28-ата минута Лъчезар Балтанов акробатично със задна ножица намери Фернандо Виана, който от малкото наказателно поле засече с глава, но право в ръцете на вратаря.

В 33-ата минута гостите стигнаха до равенството, след като центриране отдясно бе засечено от Илия Димитров и нападателят от няколко метра изравни - 1:1. До края на първата част Димитър Пиргов се отчете с точен изстрел от далечна дистанция.

След почивката ситуацията на терена не се промени и двата тима имаха своите шансове за гол. В 47-ата минута Александър Тонев стреля неточно от границата на наказателното поле.

10 минути по-късно Радослав Терзиев засече центриране от свободен удар, но топката отново не намери очертанията на вратата. Секунди по-късно Марко Перван разтресе страничната греда с хубав удар от средна дистанция. 

Така се стигна до 60-ата минута, в която героят за "канарчетата" реализира втория си гол. Кристиан Добрев получи по десния фланг и пусна към Марко Перван, който овладя и с прекрасен изстрел от 20 метра матира вратаря за 2:1.

След по-малко от 120 секунди Атанас Кабов бе близо до това да възстанови равенството, но шутът му от далечна дистанция се отклони от напречната греда. В 72-ата минута Георги Аргилашки отрази опасно центриране отляво.

В последната минута на двубоя гостите сътвориха сериозна суматоха пред вратата на "жълто-черните", но в крайна сметка до точен удар не се стигна. В третата минута на добавеното време Марко Перван шутира от средна дистанция, но стражът на гостите улови.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Алтер его” - идваме, слагайте усмивките!

Само един гост ще имаме в „Алтер его“ тази събота или по-скоро – гостенка, която при нас се чувства като у дома си! Водещият и неговото алтер его ще хосрещнат в студиото Албена Пейкова, с която имат дългогодишно радио сътрудничество.  Очаквайте скечове и смехомаратони в едно по-лежерно издание на нашия радио-пърформанс. Иначе казано,..

публикувано на 19.04.24 в 10:14

Марица е на победа от десета поредна титла

Отборът на Марица (Пловдив) се доближи само на една победа до спечелването на десета поредна титла в Националната волейболна лига за жени. „Жълто-сините“ записаха втори пореден успех във финалния плейоф в първенството, след като надиграха ЦСКА с 3:0 (25:19, 25:23, 25:15) гейма като домакини и във втората среща от финалната серия, която се играе до три..

публикувано на 19.04.24 в 09:44

Финалът за Купата следващия сезон ще е на стадион "Христо Ботев"

Известни промени ще има в Нормативната уредна на БФС и за турнира за Купата на България, която е под шапката на ПФЛ. Основната е свързана с мястото на провеждане на финала. Очаква се от следващия сезон 2024/25 битката за отличието да се премести на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Подобно намерение „Колежа“ да приеме финала имаше и сега, но това няма..

публикувано на 18.04.24 в 18:05

Локомотив губи Евандро за 3 мача

Старши треньорът на Локо Пд Александър Томаш ще трябва да се справя със сериозни кадрови проблеми преди последния мач от редовния сезон за смърфовете. Специалистът няма да може да разчита на контузения Евандро, както и на наказаните Ивайло Иванов и Петър Андреев. Големият удар за черно-белите ще бъде липсата на бразилския полузащитник, който се..

публикувано на 18.04.24 в 18:00

"Перото на Сами" с премиера в Пловдив

Ние, възрастните, често изпитваме нужда да се сравняваме с останалите и да гоним техните постижения и умения. Но добре знаем, че “насила хубост не става” – няма как да сме добри във всичко, защото не сме еднакви.  Това е и посланието, което носи най-новата книга на автора Събина Георгиева. "Перото на Сами" грабва с невероятно живите си..

публикувано на 18.04.24 в 17:08