Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна строителството на спортен комплекс "Дунав"

Кметът на Пловдив Иван Тотев и заместник-кметът Георги Титюков дадоха старт на проекта за изграждането на спортен комплекс "Дунав" на бул. "Дунав" 124. Той ще бъде готов за една година и ще се финансира от бюджета на града за 4 192 000 лева. 

Тук ще се тренират над 20 вида спортни дейности, за над 400 деца и трениращи пловдивчани. Радващото е, че точно в тази зала се развива най-големият и известен клуб по аеробика в България, каза Титюков. Първи етап по изграждането включва нов многофункционален спортен комплекс, зала, обслужващи и спомагателни помещения и благоустрояване на прилежащата площ в рамките на имот, като се запазва съществуващата сграда. 

Втори етап ще е разрушаване на съществуващата сграда и изпълнение на ремонтите по благоустрояване на прилежащата площ, изграждане на спортни игрища, детски площадки и др.

Интересното е, че администрацията ще вземе опита от Младежкия център на Гребната база и ще го пренесе за зала „Дунав“.

Новият проект на залата е за 3 400 кв.м. разгъната площ, разположени на 5 300 кв. м. парцел. За първи път ще има монтирани соларни панели с мощност до 30 kW, които ще охлаждат през лятото и ще осигуряват топла вода.

За района е много важен новият булевард „Северен“, защото той ще облекчи трафика по изключително натоварения бул. „Цар Борис III Обединител“, заключи кметът Иван Тотев, който поясни, че новата пътна връзка ще бъде пусната  в средата на октомври, защото приключва асфалтирането. Предизвикателство остава да се продължи връзката с Карловско шосе. 

Булевард „Дунав“ също предстои да се ремонтира, и да бъде премахната паважната настилка. Той ще има връзка с новия бул. „Северен, обещаха от районната администрация.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Локомотив срещу ЦСКА 1948 пряко по Радио Пловдив

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) е домакин на ЦСКА 1948 в мач от 30-тия кръг на Първа лига. Двубоят е насрочен за неделя (21.04) от 15:15 часа на “Лаута”. „Черно-белите“ проведоха последното си занимание на помощния терен. Наказани са Ивайло Иванов и Петър Андреев. Заради контузии срещата ще пропуснат Евандро, Йоан Баи и Калоян Костов...

публикувано на 20.04.24 в 18:02

„Алтер его” - идваме, слагайте усмивките!

Само един гост ще имаме в „Алтер его“ тази събота или по-скоро – гостенка, която при нас се чувства като у дома си! Водещият и неговото алтер его ще хосрещнат в студиото Албена Пейкова, с която имат дългогодишно радио сътрудничество.  Очаквайте скечове и смехомаратони в едно по-лежерно издание на нашия радио-пърформанс. Иначе казано,..

обновено на 20.04.24 в 16:25

платена публикация
Как да изберем перфектните брачни халки?

Сватбеното пътешествие не започва с медения месец. То започва още в момента на заветното “Да!” и продължава докато не завърши и медения месец, а може и след това. Част от това пътешествие на любовта е изборът на перфектните брачни халки за нас и партньора ни, а това е важна стъпка, която не бива да се пренебрегва с лека ръка. Изборът на халки може да..

публикувано на 19.04.24 в 15:19

Марица е на победа от десета поредна титла

Отборът на Марица (Пловдив) се доближи само на една победа до спечелването на десета поредна титла в Националната волейболна лига за жени. „Жълто-сините“ записаха втори пореден успех във финалния плейоф в първенството, след като надиграха ЦСКА с 3:0 (25:19, 25:23, 25:15) гейма като домакини и във втората среща от финалната серия, която се играе до три..

публикувано на 19.04.24 в 09:44

Финалът за Купата следващия сезон ще е на стадион "Христо Ботев"

Известни промени ще има в Нормативната уредна на БФС и за турнира за Купата на България, която е под шапката на ПФЛ. Основната е свързана с мястото на провеждане на финала. Очаква се от следващия сезон 2024/25 битката за отличието да се премести на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Подобно намерение „Колежа“ да приеме финала имаше и сега, но това няма..

публикувано на 18.04.24 в 18:05