Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Любомира Ганчева е кандидатът на АБВ за кмет на Пловдив

АБВ издига самостотялен кандидат-кмет за община Пловдив, кандидати за кметове на някои райони и общинска листа. Заместник председателката на партията Любомира Ганчева е единственият различен кандидат-кмет от 2007-ма година досега, каза при представянето й областният координатор Владимир Маринов, а председателят на АБВ Румен Петков обяви, че предизвикателството е голямо, но и шансът е голям.

„За мен Пловдив освен роден град, е и кауза, не е службица“ – каза Ганчева, която е автор на проекта към общината „Пловдив за младите“, който награждава най-добрите бизнес идеи на млади пловдивчани вече 18 години. „Искам да видя развиващ се град с увеличаващи се доходи“, допълни тя и посочи, че според нея времето в града е застинало от 2001-2002 година..

Ганчева ще съсредоточи усилията си да спечели доверието на негласуващите пловдивчани, чийто брой посочи, че е около 160 хиляди. Сред акцентите на платформата й е създаването отново на общински транспорт, безплатен за пенсионери и учащи и спиране на презастрояването за сметка на зелените площи.

Мотивирайки политиките си, тя цитира и две класации – екологична и икономическа. Според първата Пловдив е на 3-то място в България по мръсен въздух и на 10-то в Европа. А втората, която е свързана с доходите на пловдивчани, нарежда града на 6-то място в страната, като го изпреварват Стара загора и Враца.

Разговорите с БСП за общо явяване на местните избори в Пловдив не са се случили, каза Владимир Маринов. В Перущица и Родопи обаче АБВ ще се яви заедно с БСП. В Асеновград партията ще е в коалиция с Воля, като ще издигнат общ кандидат-кметове за общината и някои населени места, както и общинска листа за съветници.

Румен Петков коментира и актуалната обществено-политическа  ситуация в страната, акцентирайки върху шпионския скандал и случаят БНР. Според него и двата вече са приключили:

„Няма държава, в която да има идентифициран шпионин и шпионоинът търчи из страната да дава интервюта и никой го не ще в ареста. БНР според мен само директорът още не знае, че вече не е директор.“

А целта на АБВ за предстоящия местен вот Петков обобщи така: „Голямата политическа битка е да спрем срастването на ГЕРБ с държавата“.  

Галерия

Още от категорията

С демонстрации и клетва бе отбелязан празника на ВВС

Бойният празник на Военновъздушните сили бе отбелязан с атрактивни демонстрации на Централния площад и полагането на клетва на новобранци от Силите за специални операции в Пловдив. 70 военнослужещи положиха клетва по случай празника на Военновъздушните сили, който бе отбелязан с демонстрации на площад Централен. Ген. Явор Матеев..

публикувано на 19.10.20 в 17:17

Ваня Христева е новият зам.- апелативен прокурор на Пловдив

Ваня Христева встъпи в длъжност като  заместник административен ръководител на Апелативна прокуратура – Пловдив днес. Тя бе избрана на поста единодушно на 7 октомври 2020 г. от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет. Ваня Христева е завършила специалността „Право“ във ВСУ „Черноризец Храбър“ - Варна. До момента има юридически стаж от 22 г.,..

публикувано на 19.10.20 в 16:18

Честит празник, лекари!

Свети Иван Рилски е и покровител на българските лекари, които празнуват днес професионалния си празник. Пловдивските медици ще присъстват тази сутрин на литургията в църквата „Свети Иван Рилски“ в Пловдив по повод храмовия празник. Тази вечер Българският лекарски съюз ще връчи приза  "Лекар на годината" . В петте категории са отличени едни..

обновено на 19.10.20 в 15:47

Контрол за носене на маски и ограничение до 100 души в хипермаркетите

Засилен контрол за носенето на маски в градския автобус, всички търговски обекти и закритите обществени места започват в Пловдив и областта.  Решението е на областния медицински щаб, като за големите търговски вериги се въвежда ограничение до 100 клиенти и спазването на 2 метра дистанция от чакащите. Според областния управител Дани..

обновено на 19.10.20 в 15:25

Петима медици сред новите заразени в Пловдивска област

11 са новите случаи на Ковид 19 в Пловдиска област.  След тях са петима медици, сочи справката на РЗИ -  2 медицински сестри  и 2ма санитари  от Пловдив, както  и лекар от Асеновград. В ЕГ„ Пловдив“ е диагностициран ученик от 11 „е“ клас. Паралелката е под карантина. От новите случаи има само един хоспитализиран -  мъж на 54 години от..

публикувано на 19.10.20 в 15:24