Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Коалиция издига Лидия Гимишева за кандидат-кмет на "Родопи"


Местна Коалиция ”Движение ЗАЕДНО за промяна” представи кандидатът за кмет на Община „Родопи“ Лидия Гимишева. Тя е  на 39г., семейна с две деца, от с.Белащица. Има завършено икономическо образование с профил „Международни икономически отношения“. 

 В периода 2003 – 2007 г. е била най-младият общински съветник в страната.  Над 7 години е ръководила дирекция в „Агенция за кредитен рейтниг и анализ”.  След това е била е шеф на дирекция в Областна администрация Пловдив, където, по думите й,  е работила с всички общини в областта. Тя заяви, че отлично познава, както проблемите на администрацията, така и трудностите на гражданите при комуникацията с институциите. 

 Като основни приоритети Лидия Гимишева изтъкна борбата срещу замърсяването на въздуха и вредния каменодобив в региона, публичност и прозрачност на управлението с активно гражданско участие.  Развитието на Община „Родопи“ трябва да е насочено към Земеделие, Туризъм и високотехнологични производства, настоя кандидатът за кмет.  

В коалицията, издигнала  кандидатурата на Лидия Гимишева влизат партиите  ВОЛЯ, Съюз Свободни Демократи, Движение България на Гражданите, Коалиция Кауза Пловдив  и Граждански организации.

„Движение ЗАЕДНО за промяна“ ще има и пълна листа за общински съветници.


Още от категорията

Цар Киро отново влиза в затвора – този път за 8 месеца

След решение на ВКС, соченият за ромски лидер с прозвището "Цар" - Кирил Рашков,  отново влиза в затвора с ефективна присъда от  8 м. за държане на живак и на нерегистрирани археологически обекти. С Решение № 140/24.11.2020 г. по наказателно дело № 618/2020 г. тричленен състав на Върховния касационен съд измени присъдата на Апелативния..

публикувано на 03.12.20 в 18:53

Пловдив задържа банковата гаранция на испанците от "Индра"

Община Пловдив е изтеглила банковата гаранция от 490 000 лева, внесена от испанската фирма „Индра“, която изгради електронната билетна система в градския транспорт и GPS- свързването с Центъра за управление на трафика в града, съобщи заместник – кметът Тодор Чонов.  „Юридическият екип подготвя и други допълнителни стъпки за защита интересите на..

обновено на 03.12.20 в 16:57

Заловиха крадец на антикварни вещи

По „горещи следи“ пловдивски криминалисти задържаха крадец, откраднал старинна златна монета от 500 куруша, която продал в Костинброд. Схема за кражба на златни накити и ценни предмети, организирана от опитен рецидивист  от Берковица разкриха служители на Четвърто районно в Пловдив.  В началото на миналия месец в управлението бил получен..

публикувано на 03.12.20 в 16:56

"Бизнесът за Пловдив" с дарение за Центъра за спешна помощ

Сдружението с нестопанска цел "Бизнесът за Пловдив" предколедно включи в дарителските си инициативи, предприети във връзка с борбата срещу коронавируса, и Центъра за спешна медицинска помощ – Пловдив. Сдружението осигури за мобилните екипи на спешния център специални пулсоксиметри от най-висок клас.  С уредите за измерване на пулса и кислорода..

публикувано на 03.12.20 в 14:26

Арестуваха бракониери, убили сръндак край Кричим

Двама бракониери са задържани в ареста на полицейското управление в Стамболийски. Мъжете убили и разфасовали сръндак край Кричим. Служители на Държавно ловно стопанство „Тракия“ съобщили в полицията за незаконен лов в землището на Кричим. Двама мъже, членуващи в местната  ловна дружинка, предприели самоволните действия против правилата и..

публикувано на 03.12.20 в 14:16