Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив няма спирачки ! 5:0 срещу Етър

Страхотното представяне на Локомотив (Пловдив) в първенството продължава. Черно-белите разбиха с 5:0 като гости Етър в мач от 12-ия кръг. По две попадения за успеха вкараха Димитър Илиев (38, 45+1-дузпа) и Стивън Езе (71,88). Един гол добави и Ален Ожболт (4). 

Двубоят започна отлично за гостите. "Смърфовете" поведоха в резултата още в 4-ата минута. Димитър Илиев намери Ален Ожболт, който стреля към вратата. Христо Иванов плонжира, но не успя да се справи с удара - 0:1. 

В 11-ата минута Димитър Илиев се освободи от Иван Иванов и нанесе удар, който вратарят на Етър спаси. 

В следващите минути двата отбора не създадоха голови положения пред противниковата врата, а битката бе главно в средата на терена. В 35-ата минута Светослав Ковачев стреля към вратата на Мартин Луков, но вратарят улови без никакви проблеми.

Три минути след това Локомотив удвои преднината си. Умарбаев проби отляво и подаде към Ален Ожболт. Нападателят чукна към Димитър Илиев, който с прецизен удар вкара за 0:2. 

В добавеното време на първата част пловдивчани получиха правото да изпълнят и дузпа. Димитър Илиев нахлу остро в наказателното поле и бе съборен в гръб от Здравко Илиев. Главният рефер посочи бялата точка, а зад топката застана потърпевшият. Илиев стреля технично и не остави шансове на Христо Иванов за 0:3. 

В 49-ата минута Диниш Алмейда игра с глава в наказателното поле, а топката стигна до голмайстора Ален Ожболт. Нападателят обаче не успя да насочи удара си в очертанията на вратата.

В 59-ата минута Христофор Хубчев не затрудни Луков с удар от далечно разстояние. Три минути след това стражът на гостите се намеси отлично след удар на Ерол Дост.

В 71-ата минута Локомотив заби четвърти гол във вратата на "болярите". Стивън Езе се извиси след центриране от корнер и вкара за 0:4. 

Малко след това Етър можеше да върне един гол, но Луков спаси опасен удар на Ивайло Димитров.Минута по-късно Ожболт можеше да вкара пети гол, но се отчете със сериозен пропуск. Словенецът бе изведен зад защитата от Димитър Илиев с чудесен пас, но стреля покрай вратата. 

В 77-ата минута Луков увисна след центриране от корнер, но Александър Дюлгеров не успя да насочи топката във вратата.

В 88-ата минута гостите стигнаха и до пети гол. Малембана стреля силно от пряк свободен удар. Иванов не успя да избие топката, а там притичалият Езе вкара за крайното 0:5. 

Така "черно-белите" се изравниха с Левски на второто място с по 26 точки. "Сините" утре гостуват на лидера Лудогорец, който е с 27 пункта. "Болярите" остават 10-и с 11 точки.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Благотворителен базар в село Калековец

В празничния ден на Цветница, Сдружение "Жените днес" с. Калековец, Кметството в селото и НЧ "Пробуда - 1927" организират Благотворителен базар. Целта на инициативата е да се съберат средства за поставяне на паметна плоча на Мария Атанасова.   Мария Георгиева Атанасова е български летец-пилот, първата жена командир на тежък тип самолет в света,..

обновено на 24.04.24 в 15:30

Волейболистките на "Марица" и кметът вдигнаха 10-та шампионска титла

Кметът Костадин Димитров прие в Община Пловдив волейболните шампионки от Марица, които в неделя спечелиха рекордна десета поредна титла на България. На събитието в сградата на общината присъстваха още председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, заместник-кметът на Пловдив Николай Бухалов, мениджърът на волейболния клуб Борис Халанчев и един от..

публикувано на 24.04.24 в 14:07

Ботев вади нов договор на основен халф

Шефовете на Ботев (Пловдив) умуват дали да предложат нов договор на един от основните си играчи. Става въпрос за полузащитника Дилан Мертенс. Нидерландецът, който у нас игра и за Царско село, откъдето премина при „канарчетата“, се намира в много добра форма в последно време. Това е накарало ръководството да се замисли върху продължаване на кариерата на..

публикувано на 24.04.24 в 10:10

Съдийски назначения 31-ви кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви назначенията за двубоите от 31-ия кръг в Първа лига. Мачът от плейофите в Топ 6 между Черно море и Локомотив Пловдив бе поверен на Ивайло Стоянов - Сватбата. Срещата между Ботев (Пд) и Славия ще бъде ръководена от Георги Давидов. 26 април 2024 г., петък, 20:00 ч. Общински Футболен Клуб Пирин ЕООД - ПФК Ботев Враца ГС:..

публикувано на 24.04.24 в 10:00

Марица се разделя със старши треньора си Борислав Крачанов

Марица (Пловдив) се разделя със старши-треньора си Борислав Крачанов след края на сезона. Клубът благодари на Крачанов за всичките три години, на които беше отдаден на Марица и даде всичко от себе си за клуба. В този период клубът спечели три шампионски титли, три пъти триумфира с Купата на България и спечели първа победа в Шампионска лига от 2020-та..

публикувано на 24.04.24 в 09:57