Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

(не)Възможното образование във "Вход свободен"

| обновено на 07.10.19 в 12:56

Ще сложим старт на новата работна седмица с много музика и настроение.

Ще научим някои от подходите, които добрият учител трябва да прилага към своите ученици, за да изгради връзка на доверие с тях.

Ще ви срещнем с Лили Бързева, с която ще говорим за предстоящия Кинофестивал (не)Възможното образование, който ще включва поредица от документални филми на тема образование.

Минутите след 13.00 часа ще бъдат посветени на едно събитие, което ще се състои на 12-ти и 13-ти октомври, а именно - ПРЕМЪЛЧАНОТО РАЗКАЗАНО – ГРАДЪТ HOTSPOTS. Ще разговаряме с Възкресия Вихърова, която ще ни сподели повече за събитието на четири колела.

И разбира се ще завършим предаването подобащо, защото няма как да пропуснем коментара на колегата Жоро Пеев в рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци”.


Още от категорията

„Точно днес“ – за не/възможните промени, музиката и надеждата

Една седмица от работата на служебното правителство. Какви заявки дава то - ще се движи ли по допирателната или ще върви по пътя на промяната? По темата ще разговаряме с Геновева Петрова от „Алфа Рисърч“. Задава ли се хаос при изписването на рецепти след 1 юни? И кога ще бъдат премахнати изцяло тези на хартиен носител? Председателят на..

публикувано на 18.05.21 в 15:58

"Ден след ден" към темите на 18 май

Правосъдният министър в служебното правителство Янаки Стоилов обяви екипа си и приоритетите, по които ще работи ведомството. Един от двамата му заместници е адв. Иван Демерджиев, който доскоро оглавяваше Адвокатския съвет в Пловдив. Какви са първите му задачи, какво смята за отношенията между Висшия съдебен съвет и ведомството, както и за..

публикувано на 18.05.21 в 14:07
Мартин Касабов във второ студио на Радио Пловдив

"Добро утро, ден!" с писателя и критик Мартин Касабов

Тази седмица в  "Добро утро, ден!" гостува писателят и критик и пазител на книгите Мартин Касабов. Пловдивчанинът, който преди година и половина, в рамките на стария свят, изкара на показ първият си сборник с разкази “Когато великани ходеха по земята” ще ни разкаже за еждневната борба между човека и живота. За най-важните аспекти при пиенето и..

обновено на 18.05.21 в 13:50

Кино и щастие във „Вход свободен“

Днес говорим за презентацията и прожекцията на филма "Улей №3". Събитието е в сряда, от 18.30 часа, в Етнографски музей – Пловдив, с вход свободен. Разговаряме със създателя на филма Мирослав Трифонов, от Алпийски клуб Пловдив. Албена Паралингова ни дава интересни примери за търсенето, себепознанието и щастието на човека. Част от..

обновено на 18.05.21 в 09:31

Изпити, избори, ваксини и илюзии "Точно днес"

Приоритет в кампанията за ваксиниране срещу Ковид -19 стават хората на 60 години. Служебният здравен министър  д-р Стойчо Кацаров определи в четири дни от седмицата те са с предимство във ваксинационните центрове и при личните лекари. Дали този подход ще гарантира по - бързо темпо и повече ред - питаме за това доц. д-р Любомир Киров - председетел на..

обновено на 17.05.21 в 17:00